Gå til sidens hovedinnhold

Åpnet året med fyrverkeri

Men Chelsea kunne fort vært i Manchester Uniteds sted, mener Carlo Ancelotti.

CHELSEA - WATFORD 5-0:

Noen optimistiske Watford-supportere hadde helt sikkert forhåpninger om å følge opp Leeds' cupbombe mot Manchester United, da laget besøkte Chelsea på Stamford Bridge søndag.

Det var imidlertid ikke Chelsea-spillerne spesielt interessert i.

Spenningen ble drept allerede helt i starten av første omgang, ettersom Chelsea raskt skaffet seg en 3-0-ledelse.

Resten av kampen ble en parademarsj for tabellederne i Premier League, og gjestenes keeper Scott Loach måtte til slutt hente fem baller ut fra eget nett.

Dermed gjorde Chelsea det verken Liverpool eller Manchester United klarte: Å ta seg enkelt videre til fjerde runde i FA-cupen.

- Viktig start
- Jeg er glad, for det var viktig å starte det nye året på en god måte, sier Chelsea-manager Carlo Ancelotti etter kampen.

Italieneren hadde fått med seg Manchester Uniteds sjokktap for Leeds før kampen startet på Stamford Bridge. Han mener det er små marginer som skiller en kallasseier fra et tap.

- Det var helt klart en overraskelse å se Manchester United ryke ut, men hver eneste kamp er vanskelig.

- Denne gangen gjorde Chelsea en god prestasjon og vi var fokuserte, da ble det en enkel seier. Men om man ikke klarer å holde fokus, taper man, mener Ancelotti.

Sturridges første
Men søndag var altså fokuset på plass fra første spark på ballen.

Bare fem minutter var spilt da Daniel Sturridge scoret sitt første mål i Chelsea-trøya.

Hjørnesparket fra John Terry ble slått mot lengste stolpe hvor Sturridge ventet, og angriperen hadde små problemer med å sette ballen i mål.

Ti minutter senere doblet vertene ledelsen, da John Eustace klarerte et innlegg fra Joe Cole i eget nett.

Og da Florent Malouda fikk æren av å sette inn 3-0-målet etter 22 minutters spill, om enn på et litt heldig vis, var det meste avgjort.

Målet kom etter et skudd fra russiske Yuri Zhirkov, som forandret retning via både Watfords Lloyd Doyley og Malouda, før ballen endte i nettet.

Kontrollerte
Stillingen holdt seg til pause, men Chelsea var ikke ferdig med oppvisningen.

I løpet av fem minutter midtveis i andre omgang økte ledelsen til fem mål: Først da Frank Lampard satte ballen i hjørnet fra drøye 20 meter, og så da Daniel Sturridge fullførte ydmykelsen ved å sette sin andre scoring for dagen.

Da sa det imidlertid stopp, og blåtrøyene kontrollerte inn seieren.

Chelsea er dermed klare for fjerde runde i FA-cupen, mens Watford kan konsentrere seg om kampen for å skaffe seg en plass i Play Off-gruppa i Championship.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken