Gå til sidens hovedinnhold

Apple: - Ja, det er et problem

Apple innrømmer at det er et problem med batterilevetiden på iPhone 4S.

Da Apple lanserte iPhone 4S den 4. oktober 2011, skrøt selskapet av batteritiden. Hele seks timer surfing med 3G-nett skulle telefonen kunne by på, og ni timer om du hadde tilgang på WiFi-nett.

Men helt siden lanseringen i USA, og i Norge 28. oktober, har brukere rapportert om til dels svært kort levetid på batteriet. Enkelte har måttet lade i løpet av dagen for at telefonen skulle holde til kvelden, andre har rapportert om at telefonen bruker 10-15 prosent av batteriet i timen.

Nettsider som Engadget og Techcrunch oppdaget snart at det mest sannsynlig var snakk om programvarefeil, da brukere også rapporterte om sviktende batteri på iPhone 4 etter oppdateringen til det nyeste operativsystemet, iOS 5.

Og nå innrømmer Apple at det er et problem med iOS 5, som tapper batteriet på iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS samt iPad, iPad 2 og iPod Touch.

- Vi har funnet et par feil som påvirker batterilevetiden, og vi vil komme med en oppdatering av programvaren i løpet av få uker, bekrefter en talsperson for Apple til nettsiden Techcrunch.

Iphone-produsenten har allerede sluppet en betaversjon av oppdateringen som er tilgjengelig for alle som har registrert en utviklerkonto hos Apple, så «i løpet av få uker» kan bety ganske snart.

Ikke alle opplever problem med batteriet på i-enhetene sine etter iOS 5-oppdateringen, men dersom du er en av dem, får du midlertidig hjelp her.

LES OGSÅ:

Iphone 4 vs. Iphone 4S

Hva er de tekniske forskjellene på Iphone 4 og den nye Iphone 4S? I tabellen nedenfor får du de viktigste forskjellene. Her er alle de tekniske spesifikasjonene til Iphone 4S.

Iphone 4S

Iphone 4

Prosessor

Tokjerners Apple A5

Apple A4

Hovedkamera

8 megapiksler med blitz og blenderåpning på 2,4

5 megapiksler med blitz

Sekundærkamera

VGA (30 fps)

VGA

Nettverk

802.11b/g/n (WiFi), Bluetooth 4.0, 3G

802.11b/g/n (WiFi), Bluetooth 2.1, 3G

Batteri

8 timer tale på 3G

7 timer tale på 3G

Vekt

140 gram

137 gram

Dimensjoner

115.2 x 58.6 x 9.3 mm

115.2 x 58.6 x 9.3mm

Kommentarer til denne saken