OSLO (NTB): Ap rykker fra Høyre på VGs måling fredag. De rødgrønne gjør dermed sin beste VG-måling hittil i valgkampen.

Det borgerlige flertallet står likevel støtt, selv om Ap øker 1,3 prosentpoeng til 30,5 prosents oppslutning. Høyre går tilbake 0,7 prosentpoeng, og har 26,9 prosent av velgernes gunst i målingen, som er utført av InFact. Dermed ville sju mandater skilt de to på Stortinget.

- Det er mange eksempler på at de får et slikt oppsving mot slutten av valgkampen. Særlig Stoltenberg har god stayerevne, og blir bedre og bedre utover en valgkamp, mens de andre har en tendens til å bli litt slitne, sier InFact-fagsjef Knut Weberg, som sier de har ventet på denne tendensen.

På rødgrønn side får Sp 5,2 prosent (-0,3), og SV 4,6 prosent (-0,3). Til sammen er dette den beste rødgrønne VG-målingen under valgkampen. Rødt får 1,8 prosent (+0,1).

Frp rykker opp 0,7 prosentpoeng i avisas daglige måling, men er med 13,8 prosents oppslutning fortsatt bare knapt halvparten så store som Høyre. Venstre går fram 0,7 prosentpoeng til 6,2 prosent, mens KrF får 5,9 prosent (-1,0).

Miljøpartiet De Grønne går ned 0,6 prosentpoeng til 3,1 prosents oppslutning, mens andre partier havner på 1,9 prosent. (©NTB)