Gå til sidens hovedinnhold

- «Arctic Sea» var lastet med våpen

Spekulasjonene går høyt om hva slags last som var om bord på piratskipet «Arctic Sea» etter dramaet i Østersjøen.

«Arctic Sea» hadde en dødelig last med våpen om bord da skipet seilte gjennom Den engelske kanal med pirater. Det hevder en kilde i den russiske marinen ifølge den britiske avisa The Sun , som igjen siterer en russisk avis.

- Våpen skjult blant tømmer
Den anonyme kilden hevder at det trolig dreier seg om russiske S-300 og X-55 missiler uten atomstridshoder. Våpnene skal ha vært skjult blant skipets offisielle tømmerlast.

Kilden mistenker at våpenlasten kom om bord i Østersjøen natten etter at skipet forlot Finland med tømmer om bord.

Peker på våpenmafiaen
Kilden avviser at det dreide seg om en smugleroperasjon godkjent av russiske myndigheter.

- Våre hemmelige tjenester utfører ikke slike innviklede operasjoner. Jeg tror det var våpenmafiaen, sier kilden, som skal være kaptein i den russiske marinen og ha deltatt i aksjonen for å frarøve «Arctic Sea» fra piratene igjen.

Ifølge den russiske avisa kan våpenlasten ha blitt tippet over bord i Atlanterhavet, eller den kan i hemmelighet ha blitt tatt hånd om av den russiske marinen som fant skipet nær Kapp Verde utenfor vestkysten av Afrika.

Mange ubesvarte spørsmål
Åtte mistenkte ble denne uken tiltalt for kidnapping og piratvirksomhet av russiske myndigheter, men det er fortsatt en rekke spørsmål i kjølvannet av «Arctic Sea»-saken. Politiet mistenker at noen blant mannskapet deltok i kapringen.

Mysteriet i Østersjøen
Skipet, som seiler under maltesisk flagg, forlot Finland 23. juli og skulle etter planen lagt til kai i havnebyen Bejaia i Algerie 4. august. Men der dukket det aldri opp. Derimot ble det slått piratalarm etter rapporter om en mystisk bording i svensk farvann. Forsvinningen utløste en internasjonal jakt på skipet før det ble gjenfunnet utenfor Afrikas vestkyst i forrige uke.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken