Gå til sidens hovedinnhold

- Argentina går rett ut

Dere får riste på hodet så mye dere vil, men TV 2 Nettavisen tror at Argentina ryker ut allerede i gruppespillet i VM.

Gruppe C. Dødens gruppe. TV 2 Nettavisen tror det blir dødens gruppe for Argentina og Serbia, men en jubelgruppe for Marco van Bastens Nederland og Henri Michels Elfenbenskysten.

Her er forklaringen.

Uro i Argentina
Det har vært en viss uro i Argentina etter trener Jose Pekermans VM-uttak. Pekerman har valgt ”sine” spillere. Det vil si en del spillere som var med da han ledet Argentina til junior-VM-gull i 1997, og som passer som hånd i hanske for hans fotballfilosofi.

Det betyr at kjente kvalitetsspillere som Javier Zanetti (Inter) og Kily Gonzalez (også Inter) begge er vraket. Pekerman valgte også å overse Argentinas svar på Wayne Rooney, Sergio Agüero. Spissen var en sensasjon i Indepediente, og ble nylig solgt til Atletico Madrid for 23 millioner euro.

Det skal også være fraksjoner innad i den argentinske spillergruppa. Ved motgang kan det slå negativt ut. Juan Pablo Sorin står i front for den ene gruppa, mens Zanetti gjorde det for den andre delen av laget. Zanetti er ute, og det er ikke spillerne som støttet ham altfor fornøyd med.

Flere dårlige kamper
Lagets form er også dalende. Angola ble riktignok slått 2-0 nylig, men Argentina har tapt både mot Kroatia og England de siste månedene. De tapte også to av de tre siste VM-kvalifiseringskampene i Sør-Amerika (mot Uruguay og Paraguay). Man kan hevde at det er 14 kamper og ett år siden Argentina sist storspilte. Da ble Brasil slått 3-1 i VM-kvalifiseringen. Senere på sommeren i fjor røk de imidlertid 1-4 for samme lag.

Vi stiller oss også tvilende til Juan Roman Riquelme som playmaker. Han har vært strålende for Villarreal, men der spiller han egentlig uten press av noe slag. Når det er press har han en tendens til å svikte. Han kom til Barcelona som stjerne, og mislyktes. Og alle husker vel hvordan han skalv som et aspeløv før straffen mot Arsenal i Champions League-semifinalen i år.

Man trenger heller ikke å gå mer enn fire år tilbake for å finne forrige gang Argentina mislyktes i et VM. Årets tropp ser ikke noe bedre ut.

Vi er også usikre på hvor stor rolle Leonel Messi får spille i mesterskapet. Og om ikke det er nok så kan vi også trekke frem søramerikanske lags innsats i VM i Europa. Selv om det selvsagt var annerledes før. Nå spiller jo stort sett samtlige spillere i Europa til daglig.

Vi vet at er selvsagt et kontroversielt tips. Vi vet at Argentina har kvalitet nok til å kunne gå helt til topps i VM hvis alt lykkes. Vi sitter likevel med en følelse at sjansen er større for at årets VM blir en ny skuffelse.

Disse går videre
TV 2 Nettavisen tror mer på Nederland og Elfenbenskysten. Selv om de tapte finalen i Afrika-mesterskapet mot Egypt (etter straffer), fremstår Elfenbenskysten som Afrikas beste deltakerland i VM. De burde jo også vunnet finalen i Afrrika-mesterskapet.

De slo også ut store Kamerun i sin gruppe i VM-kvalifiseringen. Laget oser av kvalitet med stjerner som Kolo Toure (Arsenal), Didier Zokora (St. Etienne) og spissduoen Didier Drogba (Chelsea) og Aruna Dindane (Paris St. Germain). I trener Henri Michel har de også en trener som kjenner afrikansk mentalitet og spillere bedre enn de fleste.

Nederland fremstår også som et homogent lag, krydret med stjernespillere. Ruud van Nistelrooy har hatt et rolig halvår, og har hatt god tid til å stille inn skuddfoten til VM. Borte er stjernene som før skapte problemer. I stedet har van Basten satset på lagspillere. Det gjenspeiles i de fem spillerne i troppen som kommer fra AZ Alkmaar.

Entusiasmen virker rett og slett større i Elfenbenskysten og Nederland enn hos Argentina. Forventningene er også lavere. Det er ingen ulempe.

Serbia kan også overraske i gruppen, men TV 2 Nettavisen tror ikke laget kommer i den flytsonen som preget laget i VM-kvalifiseringen. Førsteelleveren er også betydelig dårligere enn hos de tre andre lagene.

TV 2 Nettavisens tips: Nederland vinner gruppa foran Elfenbenskysten. Argentina og Serbia blir slått ut.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken