Gå til sidens hovedinnhold

Argentina skylder på Pelé

Alt Pelé tar på, blir til elendighet. Det er i hvert fall tankegangen i Argentinas største sportsavis.

Argentina havnet igjen i dødens gruppe i fotball-VM. Og i hjemlandet til Diego Armando Maradona er man i hvert fall ikke i tvil om hvem som har skylden.

- Hvorenn Pelé har fingrene sine, så innebærer det døden for Argentina, skriver landets største sportsavis, Olé.

Hvor riktig det er, skal ikke vi ta stilling til her, men det er liten tvil om at historien gjentar seg. Da gruppene til VM i 2002 ble trukket, var det Pelé som trakk opp ballen med Englands navn på. Det førte til at Argentina, sammen med Sverige og Nigeria, havnet i dødens gruppe.

I Leipzig på fredag ble Pelé syndebukk igjen. Han trakk opp ballen som plasserte Nederland i samme gruppe som Argentina.

Og nå har argentinerne fått nok.

- Vi har sett det i to strake VM-trekninger nå. Hvorenn han stikker fingrene sine, så innebær det døden for Argentina. For fire år siden var det han som ga oss England. Nå var det samme hånd som tok opp lappen med laget som ingen ville ha – Nederland, skriver Olé.

Avisen har også snakket med Argentinas landslagskaptein, José Pekerman, men konstaterer skuffet at han ikke vil dele deres konspirasjonsteori.

- Nei. Systemet er så vanntett at det er umulig. Vi fikk en tøff gruppe, men det var tilfeldighetene som avgjorde, sier landslagssjefen.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken