Gå til sidens hovedinnhold

- Århundrets pressekonferanse

Tidligere Vollvik-rådgiver lovpriser Kjell Inge Røkke.

(NA24-Leserinnlegg): Historisk. Aldri har noen kuppet scenen som Kjell Inge Røkke gjorde da han inviterte til pressekonferanse og yppet til mer bråk med regjeringen. Enkelte elementer når knapt nok til eneren på terningen, men totaliteten er historisk og sekseren på terningen åpenbarer seg. Røkke tegnet et bilde av seg selv som enerådende, full av hersketeknikker, selvutnevnt medieoffer og den store skaperen, samtidig som han hamret sleggen i trynet på Sylvia Brustad. Raljering og fokusflytting til tross, overlegent.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Kjell Inge Røkke gjorde seg til sakens store offer, og fremstår som en såret enehersker som roper på respekt for det han har skapt og skaper. Røkke viste med all tydelighet at han er kraftig provosert av alle som kritiserer hans strategi. Først en tale til folket (deg og meg) om at det er grenser for mye omtale og oppmerksomhet en mann kan tåle, fysisk og mentalt, og hvordan dette påvirker familie, venner og kolleger. For å demonstrere offerrollen og skape sympati dro han inn konen Anne Grete og at han har stiftet ny familie, før han nærmest glefset ut at han har investert 12 milliarder mens Staten bare har bidratt med 5 milliarder kroner. Hersketeknikker har Røkke fått et godt grep om, og hva er det Staten (skattebetalerne) ikke skjønner når en "enkel fisker fra Molde" skjønner det...Slik raljerte han flere ganger og gjorde seg til den lille som på tross av skjønner kompleksiteten i transaksjonene.

Totalinntrykket er at Røkke ikke klarte å ta saken videre, men skapte balanse i kommunikasjonsregnskapet. Likevel må han påregne at det settes opp køsystem for kritikerne. Man stjeler ikke showet i to og en halv time ustraffet. Pressekonferansen må kunne betegnes som historisk og ingen kan kopiere dette stuntet de neste 100 årene. Røkke skal ha skryt for å forenkle deler av kommunikasjonen gjennom metaforer og begreper. Den tidligere fiskeren vant sikkert tilbake tapte hjerter hos Kari og Ola Nordmann, mens Sylvia Brustad garantert kjøper dartspill og henger opp bilde av Kjell Inge Røkke. Herlig å se hvordan Røkke enkelte ganger svarer med angrep når journalister stiller spørsmål, fordi spørsmålet mangler tilstrekkelig kildegrunnlag eller dokumentasjon, og besvarte ikke det han kalte "spinn" og rykter. Et mediekupp for historiebøkene.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

I den neste årlige omdømmeundersøkelsen vil Aker fremstå som en av landets sterkeste merkevarer.

Haakon B. Schrøder
Medierådgiver, Playground

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken