Gå til sidens hovedinnhold

Ærlig talt, Kent Bergersen!

Hvor god er egentlig Diego Guastavino?

KRINGSJÅ (Nettavisen): Han har rett og slett vært fantastisk i vinter, Diego Guastavino. Uruguayaneren har scoret sju mål på åtte treningskamper for Lyn, og formen ser absolutt ut til å holde seg.

Herjet på siste økt
Da Nettavisen var til stede på den siste Lyn-treningen før søndagens seriestart mot Molde, så scoret Guastavino tre mål på sine tre første sjanser i spill 11 mot 11 på full bane. Etterpå, da banen ble krympet til 40 meter, leverte han treningens beste prestasjon da han scoret med en suser fra 33 meter.

Back Shane Stefanuttos rop da Guastavino etterpå gikk for å ta en corner, oppsummer det meste.

- Det er bare å skyte, Diego, ropte australieren.

Mange har spådd at den 168 centimeter høye 24-åringen blir en av Tippeligaens største denne sesongen.

Men hvilke forventninger har Lyn?

Les også:Nettavisens tabelltips

- Spente
- Diego har stort sett vært veldig god i hele vinter. Både på trening og i kamper, men det betyr ingenting hvis han ikke klarer å gjenspeile det i serien. Vi er spente på å se om han kan følge opp den gode vinteren, sier trener Kent Bergersen til Nettavisen.

- Er du usikker?

- Når man spiller treningskamper er lagene tross alt mest opptatt av seg selv. I seriespill er motstanderne derimot mer opptatt av de sterke sidene til motstanderlagene også. Jeg regner med at de fleste har fått med seg Diegos prestasjoner. Så spørs det om han kan gjenskape det.

- Men hvis han klarer det?

- Da er det topp Tippeliga-standard.

- Er du redd for å miste ham til desperate klubber før 31. mars?

- I så fall, hvis det er desperasjon, så er de forhåpentligvis også litt desperate med kronene også. I så fall får vi tåle det.

Sjekk også: Tipp tabellen og vinn en bil
Sjekk også: Er du en bedre manager enn redaktøren?

Sjekk også: Her ser du Tippeligaen

Forhandler
Lyn er imidlertid innstilt på å gjøre alt de kan for å beholde Guastavino. Klubben, som er i en økonomisk presset situasjon, er nødt til å vurdere alle bud på klubbens spillere seriøst, men etter det Nettavisen erfarer er verken sportslig ledelse - eller styret - villig til å la Guastavino slippe på billigsalg.

Håpet er i stedet å få til en ny avtale med ham, for senere å selge ham utenlands.

- Vi er i dialog med Diego, og prøver å få til en ny avtale med ham. Det handler om hvilke inntekter vi har, og eventuelt hjelp fra investorer. Så får vi se hva vi får til, sier Bergersen.

Guastavinos kontrakt går ut etter 2009-sesongen.

- Jeg synes at han bare bør forlate Lyn til fordel for en utenlandsk klubb. Det er kanskje én eller to klubber i Norge som kan være et skritt videre for ham her, men bortsett fra det er det større oppgaver andre steder som venter på ham. Og Diego trenger å finne rollen sin i et lag for å få spilt ut sine ferdigheter også. Vi kjenner ham, og kanskje kan det være lettere for ham å komme seg ut herfra enn i andre klubber, sier Bergersen.

- Er han den mest talentfulle spilleren du noen gang har trent?

- Han er kanskje den med størst ekstremferdigheter i forhold til det han er god på. Da mener jeg på eksplosivitet, rykk og skudd, sier Bergersen.

- Ikke lenger krampaktig
I fjor startet Guastavino bare fem kamper for Lyn, men var på banen i 18 av de 26 seriekampene. Han kvitterte med fire mål.

- I år blir det vel flere?

- I fjor gikk mange av skuddene hans over, men det virker som om han har fått stilt inn siktet i vinter. Han ville for mye i fjor. Han hadde ikke roen til å tenke over hvordan han skulle utføre det han gjorde. Dermed ble det krampaktig. Nå har han trygghet. Han vet at han spiller, og at han får nye sjanser selv om han ikke lykkes med en gang. Jeg tror det er avgjørende for at han lykkes bedre nå, sier Bergersen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken