Før sesongstart annonserte vi nemlig Rosenborg på 5. plass denne sesongen. Det resulterte i oppslaget «Per Ciljan er uenig i alt», der midtbanespilleren etter vårt eget utsagn rev i stykker Nettavisens ankepunkter mot RBK.

- Tipper dere oss på 5. plass? Det er jo en fordel for oss. Da slipper vi press fra dere, lød reaksjonen til Skjelbred.

Han slipper derimot ikke unna å bli konfrontert med uttalelsen i ettertid. Med fasit i hånd har vi nemlig pusset smusset av besserwisserbrillene.

For å drysse litt lindrende sukker i Ciljans eventuelle sår, skylder vi nesten å legge til at 21-åringen spilte seg inn på «Årets lag» hos samme nettsted.

LES OGSÅ:Nettavisen på tippetoppen

10 spørsmål til Ciljan
- Nettavisen hadde det minst dårlige Tippeliga-tipset i år med 2 av 14 rette, er du imponert?

- Nei, jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg synes dere gjør en god jobb med å underholde det norske folket. Det var kanskje ikke så bra tippet, men det var jo også en vanskelig sesong å tippe. Det var flere lag man forventet at skulle ligge i toppen, som mislyktes i år.

- Da vi lanserte vårt tips med RBK på 5. plass, endte vi opp med en sak som het «Per Ciljan uenig i alt», hva sier du til det nå?

- Det var en ganske heftig overskrift, da ... Neida, men fotball er fotball og det er vanskelig å tippe tabellen. Vi hadde et nytt lag med ny trener og nye spillere. Det var mye nytt som skulle settes på plass. Jeg er ikke fornøyd med at vi endte på 5. plass, men sånn er livet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ønsker Hamrén i mange år
- Vi skrev blant annet at det kom til å bli en mellomsesong på grunn av trenerbyttet midt i sesongen?

- Det er helt klart viktig å ha den samme treneren gjennom hele sesongen. Vi har vært litt uheldig med lengden de siste trenerne har fått hos oss. Vi har ikke hatt kontinuitet på trenersiden, men det har vi nå. Vi har en kar som er stødig. Jeg håper i hvert fall han blir her i mange år.

- Hvor langt tid bør trenerne få - ideelt sett - om det ikke skjer helt spesielle ting?

- Så lenge som mulig, synes jeg. Så lenge personen har tillit i spillergruppa, i alle fall. Hvor lenge var Nils Arne her da? Det var i hvert fall lenge. Ved å være på et sted over tid, får man et helt særegent forhold til spillerne også.

- Hvor viktig er den samme kontinuiteten blant spillerne?

- Det er selvsagt viktig å ha en stamme i spillergruppa. Spillere vil komme og gå, sånn er fotballen. Men det er ingen tvil om at kontinuitetsbærere i spillergruppa er viktig. Dersom noen viktige elementer forlater klubben, er det viktig at ikke alle drar samtidig. Kontinuitet er viktig.

Sviktet da det gjaldt
- Har også Trond Henriksen kommet mer til sin rett i en rolle som innpisker på treningsfeltet under en mer ledende type som Hamrén?

- Jeg har hatt Trond som juniortrener også. Min personlige mening er at han er svært dyktig i den jobben han gjør. Det var ingen enkel jobb å styre oss i starten av sesongen. Vi hadde mye uflaks, så ting ble som de ble.

- Kan du peke på noen steder der det gikk skeis for RBK denne sesongen, dere klarte jo å kjempe dere opp i medaljekampen mot slutten?

- Det var i hvert fall en rekke kamper der vi fortjente minst ett poeng og kanskje alle tre. På en måte var det flere viktige «sekspoengskamper» vi tapte, eller mistet poeng i.

- Som kampene mot Strømsgodset og Bodø/Glimt?

- Ja, vi hadde to matchballer som kunne avgjort bronsekampen til vår fordel. Akkurat det var veldig skuffende. På den andre siden så har vi fått mye ut av sesongen likevel. Det var en sterk prestasjon å ta oss til europacupen via Intertoto-cupen. Femteplass er under pari, sånn er det bare. Det er selvsagt kjedelig for oss at det ikke blir europacup neste sesong.

Ciljan: - Ikke bra for RBK
- Ja, hvordan blir det egentlig å stå på utsiden neste år?

- Det blir tøft. Det er ikke noe kult for oss og det er ikke bra for RBK som klubb. Vi får sørge for å komme oss tilbake neste sesong.

- Tør du allerede nå å tippe RBKs tabellplassering?

- Nei, jeg tror jeg skal vente litt med det.

PS. Torsdag spiller Rosenborg viktig bortekamp mot St. Etienne i uefa-cupen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).