Opposisjonen i det kriserammede Armenia forsøkte å stoppe demonstrasjonene i hovedstaden Jerevan søndag etter at myndighetene erklærte unntakstilstand og kalte inn hæren, melder Reuters.

Likevel opplyser armensk politi søndag at åtte personer mistet livet i demonstrasjonene i løpet av natta. 33 politifolk skal ha kommet til skade.

Militær etterforskning
- Omstendighetene rundt dødsfallene er under militær etterforskning. Vi vet ikke om de døde var politifolk eller opprørere, sier politiet i en uttalelse.

De siste dagene har den tidligere Sovjet-republikken vært rammet av en uro som man ikke har sett lignende til på ti år.

Opposisjonstilhengere har holdt daglige demonstrasjoner siden valget 19. februar. De hevder valget var rigget til fordel for statsminister Serzj Sarksjan som ble valgt til president.

2.000 demonstranter
Det var lørdag konflikten blusset opp for alvor. I gatene var det kamper mellom politi og demonstranter, og omtrent 2.000 demonstranter bevæpnet med metallstenger og molotov-cocktailer var samlet i sentrum.

Demonstrantene kastet brannbomber mot politiet og satte fyr på biler, og på et tidspunkt begynte politiet å skyte opp i lufta. Minst en person mistet livet i opptøyene i helgen.

- Dra hjem
Folkemengden ble til slutt oppløst da det ble lest opp en beskjed fra opposisjonsleder Levon Ter-Petrosjan som tapte valget 19. februar.

- Jeg vil ikke ha noen ofre og sammenstøt mellom politiet og uskyldige folk, sa Ter-Petrosyan, som har vært i husarrest siden lørdag.

Den tidligere presidenten sa han vil forhandle med myndighetene, men en hard kjerne av rundt 60 demonstranter nektet først å dra hjem og satte isteden fyr på politibiler. Få minutter senere hadde de også dratt, og kun avfall og utbrente biler sto igjen i gatene.