Gå til sidens hovedinnhold

Arne Næss jr. 1937 - 2004

Fjellklatreren og finansmannen Arne Næss jr. døde tirsdag 13. januar i en klatreulykke i Sør-Afrika. Han ble 66 år gammel. Les om hans eventyrlige liv her.

I en alder av nitten år hadde Arne Næss junior allerede tyve førstebestigninger i norske fjell bak seg. Så la han klatringen på hylla og dro utenlands for å satse på en shipping-karriere.

Næss startet sin karriere innen shipping i rederiet til sin andre onkel, skipsreder Erling D. Næss, som ansatte nevøen på sitt New York-kontor i 1964. Næss begynte for seg selv i 1968 og slo seg senere seg opp i Londons finansverden innen shipping og olje.

Historisk klatrer
Da han som rik og vellykket forretningsmann på slutten av 70-tallet bestemte seg for å begynne å klatre igjen, tok han initiativet til den første norske Everest-ekspedisjonen.

I 1985 ledet han samtlige deltagere til toppen av verdens høyeste fjell, og ekspedisjonen skrev seg inn i historien som en av de mest vellykkede noensinne.

Født i Tyskland
Arne Næss jr. ble født i Tyskland, den 12. august 1937. Hans foreldre var norske Kikki Næss og tyske German Raab. Kikki Næss er søster til fjellklatreren og filosofen Arne Næss.

Familien bodde i Tyskland under 2. verdenskrig, men Arne og moren flyttet til Norge da foreldrene ble skilt etter krigen.

Gift med Ross
For det norske folk skulle hans prestasjoner som fjellklatrer overskygges av giftemålet med den verdensberømte sangeren Diana Ross i 1986. Arne og Diana var gift i tretten år og hadde to barn sammen.

Før Næss ble sammen med Diana Ross var han i fire år kjæreste med skuespilleren Mari Maurstad.

Hadde sju barn
Næss etterlater seg sju barn. Han ble sist gang far i mars i fjor.

De siste fem årene har han vært kjæreste med Oslo-kvinnen Camilla Astrup (39). Sammen hadde de to barn.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping