Gå til sidens hovedinnhold

Arrestert hos Bush

En gruppe fredsdemonstranter ble arrestert utenfor president George W. Bushs ranch onsdag.

Demonstrantene protesterte mot krigen i Irak. Rundt fire timer etter at gruppen slo seg ned med telt og soveposer ved ranchen i Crawford i Texas, ble de arrestert for krenkelse av den private eiendomsretten. Det melder nyhetbyrået AP.

Bush skal oppholde seg på ranchen de neste dagene for å feire Thanksgiving.

Måtte bæres bort
Sheriffen i McLennan fylke satte inn over tjue politibetjenter for å ta seg av de ulovlige demonstrantene. To av demonstrantene nektet å flytte seg, og måtte bæres bort.

I august demonstrerte hundrevis av mennesker ved ranchen i 26 dager, som en protest mot krigen i Irak.

En måned senere kom et forbud mot å campe langs veien, og det ble også forbudt å parkere innenfor en radius på en mil rundt presidentens ranch.

Vil sende soldater hjem
Onsdag sa at utenriksminister Condoleezza Rice at USA trolig vil begynne å sende hjem sine tropper i Irak om ikke lenge. Noen dato for starten på hjemsendelsen ville hun ikke oppgi.

Ifølge Rice trengs amerikanske soldater i mindre grad enn før, fordi irakiske styrker gjør en stadig bedre jobb med å slå ned på opprørere i landet.

Uttalelsene kom i et intervju med Fox News, melder AP. Ifølge Washington Post planlegger Pentagon å reduserer antall amerikanske tropper med tre kampbrigader.

Hardt press
Rice ville ikke kommentere hvor mange som skal sendes hjem. Det er i dag nærmere 160.000 amerikanske soldater i Irak.

Kongressen har den siste tiden lagt hardt press på Bush-administrasjonen for å få en klar tidsplan for tilbaketrekningen fra Irak.

President Bush har fremholdt at USA blir i Irak så lenge det er nødvendig for å sikre stabilitet og demokrati i landet.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken