Gå til sidens hovedinnhold

Arrestordre på Tevez-bakmann

Brasilianske myndigheter mistenker at korrupsjon og pengevasking var motivet bak et salg av Carlos Tevez.

Overgangssagaen om Carlos Tevez og Manchester United har tatt en ny vending etter at brasilianske myndigheter har utstedt en arrestordre på Kia Joorabchian.

Kia Joorabchian fronter selskapet Media Sports Investment (MSI), som stod bak da Carlos Tevez ble solgt til både Corinthians og West Ham.

Londonbaserte MSI har vært under etterforskning helt siden selskapet overtok Corinthians i 2004. Nå har en føderal domstol i Brasil tiltalt Joorabchian for pengevasking og for å være en del av en kriminell gjeng.

- MSI-transaksjonene er gjennomført ved hjelp av utallige utenlandske kontoer som har den ene og velkjente hensikten å distansere investoren fra dets endelige destinasjon, i dette tilfellet kjøp og salg av fotballspillere, sier dommerne Silvio Luis Martins de Oliveira og Rodrigo de Grandis på nettstedet Juridico.

Spørsmålet nå er hva som skjer med overgangen til Tevez fra West Ham til Manchester United.

West Ham ble bøtelagt 5,5 millioner pund fordi Premier League kom fram til at MSI var involvert på eiersiden når det gjelder Tevez. Det strider mot reglementet.

PS! Fredag fikk West Ham vite at også høyesterett avviste Sheffield Uniteds anke i «Tevez-saken». Dermed burde Premier League-eksistensen til London-laget være sikret for nå.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka