Newcastle kan ta et nytt steg mot topp fire og legge ytterligere press på Arsenal-manager Arsène Wenger. Alan Pardew sier franskmannen er blitt behandlet skammelig av egne fans.

Det var etter Arsenals 2-3-tap for Stoke sist helg at Wenger ble hetset av sine supportere, da han og laget gikk om bord i toget som skulle frakte dem tilbake til London.

Én supporter ba Wenger, i svært stygge ordelag, om å pelle seg vekk fra klubben.

Det får Newcastle-manager Pardew, som selv har vært offer for en kampanje fra egne fans, til å reagere.

- Måten han ble behandlet på da han var på togstasjonen var fullstendig respektløs. Jeg er sikker på at fansen skammer seg for det som skjedde, og at de vil gjøre opp for seg lørdag, sier Pardew.

Har fått arbeidsro

Wenger har blant annet vunnet tre ligatitler med Arsenal, men det siste seriemesterskapet kom i 2004. Siden da har laget bare vunnet FA-cupen, i 2005 og 2014.

- Han har gjort en utrolig jobb, og stadionet deres burde båret navnet hans, sier Pardew, ifølge The Guardian.

Før sesongen startet var Pardew manges favoritt som den første manageren i Premier League til å få sparken, og etter sju strake kamper uten seier så det ut til å bli en realitet.

Fem seirer på rappen har derimot skapt arbeidsro for Pardew, og før lørdagens kamp i London ligger Newcastle og Arsenal side om side med 23 poeng.

Spår tett kamp

Det blir ofte mange mål mellom de to lagene, men Pardew demper forventningene til dem som tror det blir målfest.

- Arsenal spiller litt mer konservativt enn før, og vi scorer heller ikke så mye. Jeg tror det blir tettere denne gangen, sier han.

Wenger har vært i Arsenal siden 1996. Han forlenget kontrakten tidligere i år og skal etter planen sitte minst til 2017.

Han er Premier Leagues suverent lengstsittende manager. (©NTB)