PARTIZAN BEOGRAD - ARSENAL 1-3:

Bortekamper i Øst-Europa er aldri en lett oppgave, uansett hvem du er. Men for Arsenal ble tirsdagens møte med Partizan Beograd i Mesterligaen en opptur etter en tung helgekamp.

London-laget gikk nemlig på en smell mot West Bromwich Albion i Premier League lørdag, og Arsène Wengers menn var nok svært interessert i å få revansje for det pinlige 3-2-tapet.

Det startet også oppskriftsmessig for Arsenal da Andrej Arsjavin ordnet ledelse allerede etter 14 minutter spill i Serbia.

Gavepakke fra Denilson
Den slepne russeren kombinerte fint med unggutten Jack Wilshere, som blant annet vartet opp med et presist hælspark, før Arsjavin kunne banke inn ledermålet fra rundt 10 meters hold.

Arsenal fortsatte å skape en rekke store sjanser, og spillere som nevnte Arsjavin, Tomas Rosicky og Jack Wilshere kunne fort ha doblet ledelsen, men avslutningene satt ikke helt som de skulle.

I stedet skulle vertene få en gavepakk da Denilson på klønete vis handset inne i egen 16-meter. Fra krittmerket tok brassen Cleo ansvar, og ordnet 1-1. Et resultat som sto seg til pause.

I andre omgang burde Arsenal på ny tatt ledelsen da Marouane Chamakh gikk i bakken inne i feltet, og dommeren på ny pekte mot straffemerket. Målvakt Vladimir Stojkovic ville det imidlertid annerledes og stoppet like så godt skuddet fra Andrej Arsjavin. I straffesituasjonen ble også Partizan redusert til ti mann. Marko Jovanovic fikk direkte rødt kort for å ha stoppet Chamakh.

Squillaci avgjorde
Dermed fikk gjestene fra London likevel en fordel, og den utnyttet de seg godt av. I det 71. minutt raget Chamakh høyest på et innlegg fra Rosicky. Keeper reddet det første hodestøtet, men marokkaneren var våken og headet returen i mål.

Og åtte minutter før slutt falt den endelige avgjørelsen. Nykommer Sebastien Squillaci var konge i lufta etter en corner, og brukte hodet klokt da han dunket ballen forbi Stojkovic til 3-1.

Resultatet betyr at Arsenal står med seks poeng i gruppe H, det samme som Sjakhtar Donetsk. De slo portugisiske Braga med 3-0 borte tirsdag, etter mål av Luiz Adriano (2) og Douglas Costa.

Partizan og Braga står begge med null poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED