Russeren Andrej Arsjavin har tidligere fått hard medfart av britiske feminister etter at han uttalte at han kun synes kvinner som er «høye og tynne, og har tynne lår og små rumper» er noe å se på.

Han får nok ikke mindre kritikk etter uttalelsen han hadde i et intervju med Daily Mail denne uka.

- Jeg ville aldri gitt kjøretrening til en kvinne. Vi trenger å bygge egne veier til de. Hvorfor? Fordi du aldri vet hva du kan forvente av en kvinne på veien, sier Arsjavin i intervjuet.

Dette er et emne som russeren tydeligvis er svært så opptatt av. I en av hans tre bestselgende bøker i Russland har han tidligere skrevet følgende:

- Om jeg hadde makt til å forby kvinnelige sjåfører på veiene og fratatt de førerkortet, ville jeg gjort det umiddelbart. Jeg ville ha gjort det uten å tenke meg om én gang til.

- Liker ikke menneskene
Fotballstjernen, som designer kvinneklær ved siden av fotballtilværelsen, flyttet til London i januar da overgangen hans til Arsenal gikk i boks. Kona Yulia gjorde seg med en gang negativt bemerket i britisk presse.

- Jeg er ikke spesielt glad i England. Jeg synes at folkene der er alt for reserverte og kjedelige.

Så, etter å ha bodd på hotell i London i en måned, gjorde Arsjavins bedre halvdel seg ikke mer populær.

- Jeg liker ikke menneskene her i London i det hele tatt. De er møkkete mennesker hele gjengen. London er også en møkkete by. Kvinnene her bryr seg tydeligvis ikke om seg selv og hvordan de ser ut, sa Yulia.

Firemålshelt
Selv om Arsjavin og konas uttalelser ikke har blitt særlig pris på, har russeren bemerket seg positivt på banen. Han scoret alle fire målene til Arsenal da de spilte uavgjort i den famøse 4-4-kampen mot Liverpool. Russeren fikk også mye sympati da han ikke ville ha straffe etter at dommeren pekte på straffemerket.

Arsjavin mente taklingen fra forsvarsspilleren var god nok, og viste med klart kroppsspråk at dommeren ikke burde ha blåst.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)