Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal-stjerne spurte om Moa

Tomas Rosicky ble nysgjerrig på Norges tomålsscorer.

NORGE - TSJEKKIA 3-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): Mohammed «Moa» Abdellaoue ga Norge ledelsen 1-0 med et overraskende og presist skudd fra 17-18 meter etter at han – med ballen som makker – hadde danset seg forbi to tsjekkere.

Prestasjonen viste hvorfor den tidligere Vålerenga-spilleren har forlatt Oslo til fordel for Hannover og Bundesliga. Han er for god for Tippeligaen.

Det mente nok Tsjekkias kaptein Tomas Rosicky også. Arsenal-stjernen gikk bort til John Arne Riise, som han kjenner fra mange Premier League-dueller, om hvem denne spissen til Norge spiller for til daglig.

Det tok Moa Abdellaoue selvsagt som en fin kompliment.

- Stort! utbrøt han da en journalist gjenfortalte Riises historie.

Og han var selvfølgelig høflig nok til å sende en kompliment tilbake, selv om Rosicky ikke utmerket seg nevneverdig i privatkampen på Ullevaal stadion onsdag kveld.

- Rosicky er en fantastisk fotballspiller. Det er kult å se de tingene han gjør med og uten ball, sa Abdellaoue.

Han scoret to av Norges tre mål mot Tsjekkia. Det siste kom fra ellevemeteren etter at dommer Alan Black dømte straffespark til Norge da Tarik Elyounoussi gikk i gresset i duell med Petr Cech.

Nå har Moa Abdellaoue fire landslagsmål på femten kamper.

- Jeg må si at dette er en av de bedre landslagsopplevelsene mine. Jeg føler at jeg har spilt gode kamper tidligere også, men det har gått opp og ned. Jeg har ikke fått den uttelingen jeg ville ha. Jeg er godt fornøyd med to scoringer her, sier Abdellaoue til Nettavisen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken