Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal-stjerne vurderte å gi seg

Men nå drømmer unggutten om VM i Sør-Afrika.

Det gikk helt galt for Abou Diaby mot Sunderland i 2006. Franskmannen brakk ankelen og måtte ta en pause fra fotballen på hele åtte måneder.

Rehabiliteringen var lang og smertefull for 23-åringen, og ytterligere komplikasjoner førte med seg mørke tanker for Diaby.

Situasjonen var faktisk så alvorlig at midtbanespilleren vurderte å gi seg.

- Jeg fikk nok av fotball og av å være skadet hele tiden. Jeg ville bare slutte med alt, innrømmer Diaby ifølge News of the World.

Belønning
Det er først denne sesongen - med en skadeliste så lang som et vondt år - at franskmannen igjen har etablert seg i Arsenal førsteellever. Diaby vil få sin 120. kamp i Gunners-trøya om han får spilletid i søndagens londonoppgjør mot West Ham.

- Jeg holdt ut, arbeidet knallhardt og nå kommer belønningen, fortsetter franskmannen.

Arsenal-manager Arsène Wenger er som kjent ikke redd for å sette tenåringer innpå i viktige oppgjør, og Diaby sier at det var en stor utfordring i starten av hans ennå svært så unge karriere.

- Det var en helt annen kontekst for meg. Kravene var langt høyere enn det jeg var vant til i Auxerre. Jeg måtte bli langt mer profesjonell i alt jeg foretok meg, spesielt utenfor banen. Jeg oppdaget med en gang hvor stor forskjellen var på Premier League og den franske ligaen. Jeg måtte løfte spillet mitt til et høyere nivå.

Drømmer om VM
Men denne sesongen kan vise seg å bli Diabys endelige gjennombrudd i Arsenal-trøya.

- Siden jeg kom til klubben for fire år siden har jeg plukket opp den ene skaden etter den andre. Nå er jeg helt skadefri. Denne sesongen får jeg mye spilletid, og jeg har fått opparbeidet meg en god selvtillit. 4-3-3-formasjonen vi spiller passer meg ypperlig.

Nå drømmer unggutten om sommerens mesterskap i Sør-Afrika.

- Nå er målet mitt å spille meg inn i den franske VM-troppen. Jeg jobber knallhardt og gjør alt jeg kan for å sikre meg en plass i laget.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken