ARSENAL - WEST HAM 2-0:

Det begynner for alvor å dra seg til i kampen om Premier League-tittelen denne sesongen, og hvem som topper tabellen ser ut til å forandre seg for hver gang topplagene spiller.

Etter lørdagens kamper er det Arsenal som ligger best an. De vant 2-0 hjemme mot West Ham, og står dermed med 67 poeng. Ett mer enn Manchester United, og tre mer enn Chelsea.

United har imidlertid én kamp mindre spilt (møter Liverpool søndag), mens Chelsea har to kamper til gode på rivalen fra den engelske hovedstaden. Det blir med andre ord spennende.

Tidlig ledelse
Det skulle bare gå fem minutter av oppgjøret på The Emirates lørdag før West Ham-keeper Robert Green måtte plukke ballen ut av eget nett. Gjerningsmannen var brasilianske Denilson.

Brassen spilte vegg med danske Nicklas Bendtner, før han sendte i vei et velplassert skudd som gikk inn til venstre for burvokter Green. Brassens fjerde fulltreffer denne sesongen.

Dette var også hans sjuende ligamål totalt på de totalt 77 kampene han har fått med seg i Premier League siden debuten i 1-0-tapet for Sheffield United tilbake i desember 2006.

Samme mann kunne fort ha lagt på til 2-0 også, da han fikk ballen av Samir Nasri noen minutter senere. Alene med Green fikk han ikke helt kontroll, og et dårlig treff spolerte sjansen.

Drama før pause
Første omgangs mest dramatiske øyeblikk sørget Thomas Vermaelen for like før hvilen. Den målfarlige stopperen rev tilsynelatende ned Guillermo Franco som bakerste mann.

Dommer Mark Atkinson var i hvert fall aldri i tvil. Pipeblåseren dro opp det røde kortet og sendte belgieren i dusjen, samtidig som ha pekte på straffemerket. En gylden mulighet for West Ham.

Og den tok Alessandro Diamanti svært dårlig vare på. Straffen fra italieneren var svak, og Arsenal-keeper Manuel Almunia, som hadde tatt en sjanse, lå nede i hjørnet og ventet på ballen.

Tamt etter pause
Etter en første omgang med til tider fart og futt, ble det en forholdsvis svak annenomgang.

Et Arsenal med ti mann måtte tenke litt mer defensivt, mens West Ham ikke klarte å skape all verden selv om de hadde fordel av å være en mann mer ute på gressteppet, før mot slutten.

Da banket innbytter Carlton Cole ballen i stolpen. West Ham-spissen fintet bort Alexandre Song like utenfor feltet, og skuddet hadde god retning, men traff altså treverket. Heldig for vertene.

For hjemmelaget hadde Sol Campbell en god mulighet da han headet rett på Robert Green fra kort hold, mens Andrej Arsjavin ble helt frispilt, uten å helt skjønne det selv.

På tampen fikk imidlertid Francesc Fabregas et tilbud han ikke kunne si nei til. Tidligere Arsenal-stopper Matthew Upson handset inne i eget felt, og Atkinson pekte på straffemerket for andre gang i kampen. I motsetning til Diamanti, var Fabregas sikker som det banken en gang hadde rykte for å være, og dermed var seieren sikret for Arsenals ti mann.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her