Gå til sidens hovedinnhold

Arsenals gullgutt er ustoppelig

Aaron Ramsey senket Liverpool med perlescoring.

ARSENAL - LIVERPOOL 2-0:

Før den inneværende sesongen hadde Arsenals Aaron Ramsey scoret sju mål i Premier League i karrieren.

Waliseren kom til Arsenal i 2008, men har vært utlånt til noen Championship-klubber under sin tid i London.

Denne sesongen har imidlertid 22-åringen vist målteft av en helt annen klasse. Mot Liverpool lørdag satte han inn sitt sjette ligamål for sesongen.

Ifølge Opta har midtbanemannen scoret seks mål og vartet opp med tre assists i løpet av sine sju siste kamper i Premier League.

- Hvorfor ikke?
Dette gjør Ramsey til toppscorer i ligaen for Arsenal denne sesongen. Også utenfor ligaspillet har Ramsey vært målfarlig og han har scoret fire ganger i andre turneringer.

Målet mot Liverpool lørdag var det høy klasse over. Ramsey fikk tid og rom utenfor sekstenmeteren og utnyttet dette godt da han banket kula vakkert i mål.

- Målet var definitivt oppe blant de beste jeg noen gang har scoret. Liverpool er i bra form, men vi holdt dem unna og fikk gjort jobben, sier Ramsey i et TV 2-sendt intervju.

- Jeg så at Kolo Toure trakk seg ned i banen, og tenkte: Hvorfor ikke? Det var et stort øyeblikk for meg. Jeg ventet til ballen lå riktig, så jeg kunne treffe best mulig, sier han.

Ramsey forklarer høstens målfest med bedre selvtillit.

- Jeg føler meg langt mer selvsikker foran mål nå, sier midtbanemannen.

- Tidligere har vi vært et stykke bak i januar, men nå har vi muligheten til å komme inn i januar med et godt utgangspunkt. Jeg tror dette vil bli en god sesong for oss, sier Ramsey.

Manager Arsene Wenger skryter også av sin midtbanejuvel.

- Han scoret et fantastisk mål. Han er en ung spiller, og kan fortsatt bli bedre, men han har vokst og blitt bedre foran mål. Nå er vi fem poeng foran, men det er ennå tidlig, sier han.

Spanske Santi Cazorla hadde sendt Arsenal i ledelsen i første omgang.

Resultatet betyr at Arsenal fortsatt topper Premier League med 25 poeng etter ti kamper. Liverpool tapte for første gang på bortebane denne sesongen og har fortsatt 20 poeng.

Cazorla scoret
Det ble en fartsfylt og spennende første omgang på Emirates, der hjemmelaget hadde ballen mye, og Liverpool slet litt med å bite seg fast på midtbanen.

Det var likevel gjestene som fikk den første brukbare sjansen i kampen. Den kom ved midtbanemann Jordan Henderson.

Liverpool-spilleren vant ballen på midten og tok den med framover. Ingen fra Arsenal presset Henderson og han kunne gå og gå, plutselig var han i scoringsposisjon.

Løpet framover hadde imidlertid kostet krefter og Henderson fikk aldri noen klem på avslutningen som gikk håpløst til side. Merkelig passivt av Arsenal-forsvaret.

Snaue ti minutter senere skulle det imidlertid bli mer sus over det hele i andre enden av banen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Santi Cazorla var ute med skade i starten av denne sesongen, men den lekne spanjolen nærmer seg nå formen. I det 19. minutt sto han for det meste på egen hånd.

Bacary Sagna la inn fra kanten og Cazorla smelte til med pannebrasken fra distanse og traff stolpen. På returen var samme mann våken og dundret inn vertenes ledermål.

Annullert mål
Liverpool hadde også ballen i nettet i første omgang, men fikk det annullert. Luis Suarez ble lagt i bakken av Sagna og tok frisparket raskt. Daniel Sturridge fikk ballen og la inn foran mål. Der kom Jordan Henderson og dyttet den over streken, men dommer Martin Atkinson hadde blåst. Dommeren dro deretter opp det gule kortet til Sagna, for fellingen på Suarez.

TV-bildene viste at ballen lå stille da Suarez tok frisparket, men dommeren valgte altså likevel å dra den tilbake. Kaptein Steven Gerrard så ut til å ønske en forklaring etter situasjonen.

Det var uansett Arsenal som var det førende laget på eget gress og formspiller Aaron Ramsey fyrte av et bra skudd i det 29. minutt, men Simon Mignolet var med på notene.

For Liverpool var både Sturridge og Suarez farlige på kontra, men de to spissene fikk litt lite hjelp av midtbanen, og måtte gå i garderoben ett mål bak da Atkinson blåste for pause.

Ramsey-perle
I andre omgang måtte Liverpool fram på banen og manager Brendan Rodgers dyttet inn Philippe Coutinho, som har vært ute en periode med skade.

Det så ut til å hjelpe og Liverpool hadde en positiv innledning på andre omgang. Etter 50 minutter kom Suarez seg plutselig fri på kanten, men innlegget ble for dårlig.

Like etter var samme mann fri på den andre kanten og la inn til Henderson. Midtbanemannen trengte to touch og skjøt over da han til slutt fikk avsluttet.

Arsenal var heller ikke ufarlige og Olivier Giroud fikk flere store sjanser. Først lobbet han ballen over keeper og like utenfor. Sjansen kom etter en grusom pasning av Kolo Toure.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Like etter kombinerte hjemmelaget fint ved Tomas Rosicky, Santi Cazorla og Giroud, men sistnevntes avslutning holdt ikke mål.

Det gjorde imidlertid skuddet til Aaron Ramsey noen minutter senere. Waliseren klemte til fra distanse, da han fikk stå i fred i god posisjon, og ballen datt ned i mål bak Mignolet. 2-0.

En herlig scoring av den ugne midtbanemannen som har vært i kanonform denne sesongen.

En ny kalddusj for gjestene, men Liverpool ga seg ikke. I det 76. minutt fikk bortelaget en god sjanse. Sturridge dempet ballen, før Suarez tok over. Spissen traff stolpen.

Mot slutten hadde Liverpool flere store sjanser ved Sturridge, Suarez og Coutinho, men det ville seg ikke. Wojicech Szczesny leverte også noen gode redninger bakerst.

Dermed ble det en målløs kveld for vertene og Arsenal kunne juble når Atkinson tok fløyten til munnen for siste gang.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken