ARSENAL – BURNLEY 3-0:

Sist gang Arsenal og Burnley barket sammen i cupsammenheng var i desember 2008. Den gang detonerte Championship-laget en bombe i ligacupen da de vant 2-0 hjemme på Turf Moor.

Søndag var det duket for en ny duell mellom de to klubbene, denne gangen i FA-cupens 5. runde. Mens de andre lagene har spilt kvartfinaler denne helgen, lå Arsenal og Burnley en runde bak.

I motsetning til det første oppgjøret lagene imellom, var det nå Arsenal som hadde fordel av eget gress, og det så ut til å gjøre susen for Arsène Wengers gutter.

Chip fra Vela
Hjemmelaget kontrollerte nemlig store deler av første omgang, og tok også en fortjent ledelse etter en snau halvtime. Anderj Arsjavin spilte fram til Carlos Vela, og den lille meksikaneren satte ballen forbi gjestenes keeper, Brian Jensen, med en flott chip.

Burnley på sin side, hadde ikke all verden å by på før hvilen. De tok svært få sjanser framover på banen, og selv om de holdt ballen mye i laget, så skortet det litt på presisjonen i de avgjørende pasningene. Da dommeren blåste for pause sto det 1-0.

Bare seks minutter inn i andre omgang satte Arsenal i realiteten punktum for gjestenes FA-cupdrøm. Alexandre Song fant Eduardo Silva med et lekkert framspill, og kroaten var iskald i avslutningen. En ny opptur for den uheldige spissen.

Eboué punkterte
Etter scoringen roet hjemmelaget seg litt, men da Robin van Persie og Theo Walcott entret banen i løpet av den siste halvtimen ble det på nytt liv på The Emirates. Spissene fikk hver sin store mulighet til å pynte på resultatet, men Burnley holdt unna.

I stedet var det utskjelte Emanuel Eboué som fikk æren av å sette den definitive spikeren i Burnley-kista seks minutter før full tid. Song var nok en gang arkitekt, og den ivorianske vingbacken kunne banke ballen lavt ned i venstre hjørne. 3-0!

Seieren betyr at Arsenal er klar for kvartfinale i FA-cupen. Der møter de Hull hjemme i London.. Christian Kalvenes spilte for øvrig hele kampen på Burnleys venstreback.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).