Det tok sin tid før han ble Arsenal-spiller, men lørdag gjorde han omsider sin etterlengtede debut på Emirates. Det var ingen tvil om at publikum var forventningsfulle, og Arsène Wenger valgte også å starte oppgjøret mot Sunderland med Arsjavin på banen.

Nå ble det bare ett poeng - igjen - for Wengers betrodde, men det var ikke Arsjavins feil. Russeren, riktig nok et stykke unna den fysiske formen som kreves for å spille 90 minutter med fotball i verdens hardeste liga, viste at han har alt som skal til for å kunne bli en superhit i engelsk fotball. Og ikke minst for Arsenal, noe som er særdeles godt nytt i en sesong der mye har gått på tverke for Wenger & co.

For alle som så russeren i aksjon for sitt hjemland under fotball-EM 2008, er ikke spådommen min spesielt oppsiktsvekkende eller kontroversiell. Han var kanskje sluttspillets beste spiller. Han er et uromoment ethvert lag vil elske å ha i sin førsteellever. Han er alltid på farten, evig skapende når han har ballen, høy hastighet, god med begge ben, hissig på mål. Han minner slik sett litt om Cristiano Ronaldo, bare ikke så ekstrem (og uten skuespillet). Som Arsène Wenger sa det etter lørdagens kamp: man får følelsen av at det kan skje noe hver gang Arsjavin får ballen, og det gjorde det både titt og ofte mot Sunderland. Med litt flyt hadde han scoret to ganger på den timen han fikk spille.

Andrej Arsjavin minner litt om Aleksandr Hleb, hviterusseren som forlot Arsenal til fordel for Barcelona i 2008. Begge er driblesterke og gjennombruddshissige. Hleb er en spiller Arsenal har savnet sårt.

Hvis det går an å si noe negativt om Andrej Arsjavin, for Arsenals del, så må det være at han fysisk sett minner litt for mye om spillere Arsenal allerede har. Samir Nasri er også relativt kortvokst og fotrapp, men ikke den som går i bresjen når de tøffeste taklingene skal settes inn. Cesc Fabregas er også liten, men han er så smart at han veier opp for manglende fysikk med intelligens. Tomas Rosicky er også litt av samme type som Arsjavin.

Alle spillere trenger tid på å tilpasse seg et nytt lag. Bare se på Dimitar Berbatov og hvilken utviklingskurve han har hatt i Manchester United. Men jeg tror ikke det tar lenge før Arsjavin blir en solid bidragsyter for Arsenal. Det er noe legendepotensial over ham, bare han får lov til å bli i Arsenal i mange år og dra veksler på andre gode spillere rundt seg.

Det eneste som forbauser meg, er at ikke storfiskene Chelsea, Liverpool og Manchester United var mer hissige på agnet da Arsjavins navn dukket opp i transferartiklene. Særlig Chelsea, som har en russisk eier i tillegg, og som har gjort det til en vane å kurtisere - og kjøpe - omtrent alt som kan krype og gå av store navn de siste fem årene. Jeg tror Andrej Arsjavin fort kan vise seg å bli et meget godt kjøp for Arsène Wenger.

Jeg tror ikke Arsjavin vil ha like stor betydning for Arsenal som det Cristiano Ronaldo har hatt og har for Manchester United, men jeg er helt sikker på at Gunners-fansen kommer til å elske russeren. Han kommer til å score mange mål, og han kommer til å drive mang et motstanderforsvar til vanvidd.

Så får vi se hvor langt det rekker for Arsenal.

THOMAS ENGER