Bare 13 spillere hadde scoret fire mål i én og samme Premier League-kamp før russeren drev Liverpool-forsvaret til vanvidd på Anfield. Ole Gunnar Solskjær er én av dem.

Kristiansunderen klarte bragden to ganger i sin karriere på Old Trafford. I 1999 kom han inn som innbytter mot Nottingham Forest og gjorde fire mål på 12 minutter. Kampen endte 7-1. Noen måneder seinere gjorde han det igjen – i 5-1-seieren mot Everton på Old Trafford.

To andre
Ved siden av Solskjær er det bare Liverpool-duoen Michael Owen og Robbie Fowler som har klart fire mål i samme kamp to ganger.

Førstemann til å bli firemålsscorer var for øvrig Norwich-spiller Efan Ekoku. Han gjorde fire mål da Everton ble slått 5-1 i 1993.

Siden har prestasjonen blitt gjentatt av følgende stjerner: Gianluca Vialli, Jürgen Klinsmann, Jimmy Floyd Hasselbaink, Mark Viduka, Thierry Henry, Yakubu Aiyegbeni, Dimitar Berbatov, Frank Lampard og nå Andrej Arsjavin.

Sistnevnte har samtidig noe å strekke seg mot. To spillere har nemlig gjort fem mål i samme kamp. Den ene er Andy Cole. 4. mars 1995 gjorde han fem mål da Manchester United slo Ipswich utrolige 9-0.

19. september 1999 gjorde Alan Shearer det samme da Coles tidligere arbeidsgiver Newcastle slo Sheffield Wednesday 8-0.

Første siden 1946
Det finnes samtidig flere statistiske poenger ved Arsjavin-oppvisningen tirsdag. Russeren er den første spilleren i Premier League-historien som scorer fire mål – uten at laget hans får med seg alle tre poengene fra den aktuelle kampen.

Det er heller ikke hverdagskost at en av bortelagets spillere scorer fire mål på Anfield i serien. Sist det skjedde, var helt tilbake i 1946 da Wolverhampton-spiller Dennis Westcott gjorde det samme som Arsjavin.

Samtidig har hjemmefansen blitt drevet til vanvidd i cupsammenheng av en firemålsscorer. I 2007 var hovedpersonen til og med en Arsenal-spiller. Julio Baptista gjorde fire mål i da Liverpool ble sendt ut av ligacupen i kvartfinalen med 6-3 på eget gress.

Spørsmålet er om det i seriesammenheng går ytterligere 63 før det igjen kommer en firemålsscorer på besøk i de rødes hule. Liverpool-fansen håper nok det ... (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).