Gå til sidens hovedinnhold

- Arsjavin viste glimt av storhet

Men russeren kunne ikke redde Arsenal fra nok et pinlig poengtap.

ARSENAL - SUNDERLAND 0-0:

Få spillere har fått like mye oppmerksomhet som Andrej Arsjavin den siste tiden. Sist sommer leverte den russiske playmakeren et flott EM-sluttspill, og siden den gang har storklubbene ligget langflate etter 28-åringen. Først var han linket til Tottenham, og så til Barcelona, men etter utallige rykter og spekulasjoner, var det til sist Arsenal som fikk kloa i den ballsikre mannen. Lørdag fikk han endelig sin debut i Premier League, hjemme mot Sunderland.

Og han brukte ikke mange minutter på å gjøre seg bemerket foran sine nye fans. Allerede etter seks minutters spill fikk han sin første sjanse i Arsenal-drakta. Andy Reid slo en grusom tversoverpasning, som Arsjavin snappet opp. Fra 20 meter klinte han til, men ballen snek seg like utenfor stolpen til en lettet Martin Fülop i gjestenes mål.

Arsenal-manager Arsène Wenger var overbevist.

- Arsjavin viste glimtvis at han har et stort talent, og at vil bli en viktig spiller for oss. Men denne kampen beviste også han ennå ikke er fysisk sterk nok, men det kommer, sier franskmannen ifølge nettstedet sportinglife.com.

- Du kunne se at han var smart med ballen, og han har evnen til å avgjøre kamper. Jeg fikk inntrykket av at noe ville skje hver gang han fikk ballen inne på motstanderens banehalvdel. Han kunne ha scoret to ganger før pause.

Arsjavin imponerte
Den nevnte keeperen skulle få en travel første omgang i Nord-London. Vertene styrte begivenhetene og spilte seg til en rekke gode sjanser. Den kanskje aller største var det Robin van Persie som fikk. Etter ti minutter ble nederlenderen spilt glimrende fri, men avslutningen sto ikke i stil med forspillet. Alene med keeper fra litt skrå posisjon, lobbet han ballen svakt utenfor. Litt symtomatisk for Arsenal denne sesongen.

Det meste dreide seg likevel om Arsjavin på The Emirates lørdag. Flere ganger viste russeren at han har evnen til å løfte dette Arsenal-laget mot nye høyder, og det var bare Martin Fülop som sto i veien for en drømmedebut. Sunderland-målvakten vartet nemlig opp med en mesterlig redning, da Arsjavin på ny testet skuddfoten etter 16 minutter spill. Avslutningen hadde retning mot krysset, men keeperen fikk avverget.

Og ikke nok med at han kom til avslutninger, han viste seg også som arkitekt. Etter halvtimen fant playmakeren Nicklas Bendter med et innlegg god innlegg, dansken stanget til, men nok en gang var Sunderlands ungarske keeper godt med på notene.

Gjestene var heller ikke ufarlige, og både Anton Ferdinand og Dean Whithead prøvde skudd, uten at de satte Arsenal-målvakt Manuel Almunia på de helt store prøvene.

Hjemmelaget satte inn en aldri så liten kanonade på overtid, og spillerne sto nesten i kø for å sette ballen i mål, uten at den ville inn. Til pauise sto det dermed 0-0.

Arsenal sløste
Etter hvilen fortsatte det å handle om hjemmelage, selv om det skulle gå en stund før sjansene kom. Etter 63 minutter sa banens kanskje beste spiller så langt, Andrej Arsjavin, takk for seg. Nykommeren er fortsatt ikke hundre prosent kampklar, og Arsène Wenger valgte derfor å gi ham pusterom. Inn kom ungutten Carlos Vela.

Og det meksikanske supertalentet skulle få en fet sjanse til å bli matchvinner. Et et snaut kavrter før full tid fikk han ta ned ballen helt alene på ti meter, men skjøt langt utenfor fra god posisjon. Et kompakt og godt organisert Sunderland-forsvar, gjorde også sitt til at Arsenals angrepsrekke generelt hadde en frustrerende dag på jobben.

Et massivt press til tross, vertene klarte aldri å sette inn den sluttspurten som alle forventet. Og dermed ser håpet om en mesterligaplass for Arsenal neste sesong ut til å henge i en meget tynn tråd. De er nemlig i ferd med å seile akterut på tabellen.

Uavgjort betyr at Arsenal fortsatt må ta til takke med en femteplass i Premier League. Londonlaget står med 45 poeng etter 26 kamper, og ligger hele 14 poeng bak ligaleder Manchester United, med én kamp mer spilt. Sunderland på sin side, har klatret opp fra bunnstriden, og er nummer 10 på tabellen, åtte poeng over streken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken