Gå til sidens hovedinnhold

Arvesen føler seg misbrukt

Kurt Asle Arvesen er redd for at ryktet hans blir ødelagt av et NRK-intervju.

I intervjuet sammenlignet 32-åringen dopingmisbruket til Bjarne Riis med å kjøre for fort med bil. Riis innrømte fredag at han brukte ulovlig og utholdenhetsfremmende EPO under sin aktive karriere.

- Hvis intervjuet med NRK skal ødelegge mitt rykte, er det fortvilende. Jeg ble fullstendig feilklippet og er veldig skuffet, sier Arvesen til VG.

Intervjuet var ifølge Arvesen det tredje NRK-intervjuet i målområdet etter en 210 kilometer lang etappe av Giro d'Italia.

CSC-syklisten mener at statskanalen burde vist intervjuet i sin helhet, slik at sammenhengen kom ordentlig fram. Spørsmålet handlet om hvorvidt dopingdømte syklister burde få komme tilbake etter å ha sonet sin straff.

- Jeg sa at hva om to seksåringer sitter og leker med en ball i veikanten i et boligfelt, og en person kjører gjennom det i 70 kilometer i timen - der fartsgrensen er 50. Vedkommende blir dømt og får sin straff, men får førerkortet tilbake etter at den er sonet, forteller Arvesen.

NRK-sportens redaksjonssjef Sjur Molven sier til VG at intervjuet ikke ble klippet på en måte som stilte Arvesen i et dårlig lys.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021