Gå til sidens hovedinnhold

Asia til himmels

Børsene i Japan gikk rett til himmels etter nyhetene om en av tidenes handelsdager på Wall Street.

Børsene i Asia åpnet til nyheten om at de viktigste børsene i Europa steg med mellom 8,26 og 11,40 prosent mandag. I tillegg kom nyheten om at både Dow Jones- og NASDAQ-indeksen hadde gått gjennom taket med en oppgang på henholdsvis 11,58 prosent og 11,81 prosent.

Det sendte den japanske Nikkei-indeksen opp med 14,21 prosent klokken 08.18 norsk tid.

Egen liga
Det plasserer Nikkei-indeksen i en egen liga blant de asiatiske børsene. Det betyr ikke at andre asiatiske børser har gjort det dårlig.

Både Hang Seng-indeksen i Hong Kong, Shanghai Composite i Kina og All Ordinaries i Australia har hatt en pen oppgang etter handelsstart tirsdag. De har gått opp henholdsvis 4,39 prosent, 0,33 prosent og 4,09 prosent.

Sterkt i Europa
Nå knytter spenningen seg til hvordan børsåpningen blir på Oslo Børs og de andre europeiske børsene etter en sterk handelsdag mandag.

Første handelsdag etter helgefri og lansering av en rekke tiltakspakker i hele verden for å bremse eller snu finanskrisen sendte nemlig børsene rett til værs også her.

Oslo Børs endte opp 6,04 prosent mandag, mens indekser som FTSE 100 i London, DAX i Tyskland og CAC i Frankrike steg henholdsvis 8,26 prosent, 11,40 prosent og 11,18 prosent.

Kommentarer til denne saken