Gå til sidens hovedinnhold

Assistkongen Olimb: - Vi eier matchen

Finspill og perlemål sørget for seier i åpningskampen.

ITALIA - NORGE 0-3:

Det var duket for åpningskamp i VM for Norges del, og Italia var motstander. Etter at Frankrike overraskende slo Canada fredag, var det ekstra viktig for de norske å vinne lørdagens kamp.

Frykten har vært stor i forkant av VM for at landslaget skal rykke ned til B-VM. Flere etablerte spillere har enten manglet motivasjon eller spiller kamper for klubblaget sitt. Da gjelder det at spillerne ute på isen presterer og vinner kamper mot antatt svakere motstand. Det gjorde de lørdag!

To drømmemål av Niklas Roest og Morten Ask skulle bli avgjørende i lørdagens kamp. En nydelig assist av Mathis Olimb til Anders Bastiansen spilte sistnevnte alene med keeper, og Bastiansen kunne sette inn 3-0 enkelt for Norge.

- Det er praktfullt, det er praktfullt, nærmest skrek tv2-kommentator Asbjørn Myhre under VM-sendingen på tv2 Zebra da Ask satt inn mål nummer to.

Assisten til Olimb ble også lagt merke til.

- Han kunne jobbet på de vakreste restaurantene i Milano, var kommentatorens kommentar om servitørjobben til Olimb.

Seieren 3-0 førte til at Norge kunne juble for tre viktige poeng i sin første kamp i mesterskapet.

Mathis Olimb selv var veldig fornøyd med kampen, men ikke helt tilfreds med sin egen prestasjon, til tross for masse skryt fra tv2s ekspertpanel.

- Det er deilig å få tre poeng i dag. Jeg synes vi gjør en kjempematch. Vi har fått en god start nå, så da er det bare å kjøre på videre, sa Olimb til tv2 Zebra etter kampslutt.

- Alt i alt eier vi matchen. Jeg synes rekka mi er mer enn godkjent, men at jeg selv har litt å gå på. Jeg må litt opp.

Kjempeangrep
Kampen åpnet veldig bra for de norske spillerne. Allerede etter ett minutt var Anders Bastiansen nær ved å gi Norge ledelsen, men avslutningen var dessverre litt for svak.

Det skulle likevel ikke ta lang tid før pucken lå i mål. Og det var et nydelig norsk angrep som førte til scoringen.

Guttene på isen viste at de ikke er helt avhengig av sin største sternen, Mats Zuccarello Aasen. Zuccarello er fremdeles i USA, og noterte seg for hele tre målpoeng i New York Rangers' sluttspillkamp mot Pittsburgh Penguins natt til lørdag.

Etter flott midtsonespill, havnet pucken nemlig hos Niklas Roest, som spilte til Andreas Stene. Stene la igjen pucken, og Roest avsluttet via begge stolpene og i mål.

Resten av perioden var jevnspilt, og det var fortjent at de norske guttene ledet etter de første 20 minuttene.

- Det er praktfullt
Periode to åpnet med en norsk utvisning. Jonas Holøs fikk to minutter for tripping. Det førte til at italierne fikk satt inn et stort press.

I overtall kom de til flere sjanser, blant annet et skudd som gikk på innsiden av krysstolpen. Heldigvis for de norske var pucken aldri over linja, og stillingen var fremdeles 1-0.

Italia presset på for utligning utover i omgangen, men det var i stedet Norge som skulle få inn en til.

Morten Ask dro en vakker dragning, før han banket pucken i mål til tomålsledelse. Vakker scoring fra Ask!

Med bare fem minutter igjen av den andre perioden var pucken fri foran det italienske målet. Ken Andre Olimb fikk dessverre ikke satt pucken i mål.

Også Italia skapte kjempesjanser i den andre perioden, men det er mål som avjgør hockeykamper, og den norske gjengen beholdt 2-0-ledelsen før den siste perioden.

Tabelltopp
Den siste perioden bar preg av et norsk lag med god kontroll og italienske spillere som ikke klarte å ta noe mer grep om kampen.

Mads Hansen var likevel nær ved å gi Norge 3-0, drøye åtte minutter før slutt, men han klarte hverken å score på avslutningen eller på sin egen retur.

I stedet var det Anders Bastiansen som skulle få æren av å score 3-0. Servitør var Mathis Olimb, med en kremassist. Vakkert spill fra Norge nok en gang!

Flere mål ble det ikke, og sluttresultatet ble 3-0 til de for dagen hvitkledde nordmennene på isen.

Lørdagens seier betyr tre poeng og tabelltopp for de norske guttene så langt.

Norges neste kamp i VM er søndag klokka 15.00. Da er det Danmark som er motstander.

Kommentarer til denne saken