Gå til sidens hovedinnhold

Astrid blir nektet å trene

- Planen fremover er litt rar, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke å se i troppen som skal gå verdenscuprenn i Kuusamo kommende helg.

27-åringen har slitt med å finne overskudd de siste månedene, og fikk en tøff start på sesongen på Beitostølen denne helgen.

- Skal ta det rolig
Nå har Uhrenholdt Jacobsen fått beskjed om å ta det rolig de kommende dagene, til tross for at hun selv hadde et annet ønske.

- Jeg hadde veldig lyst til å gå flere skirenn denne helga, for selv om det gjorde mer vondt enn jeg kan huske i noe annet skirenn, er det moro å tenke at man konkurrerer seg i form. Men jeg har flere veiledere som mente noe annet. Planen fremover er derfor litt rar, det er ihvertfall ikke noe jeg har gjort før, forteller Uhrenholdt Jacobsen til Nettavisen via e-post.

Trolig tilbake på Lillehammer
Langrennsjenta har bestemt for å høre på sine trenere, som nå håper at noen dager med hvile skal slå positivt ut for 27-åringen.

- Det er mulig for meg å gå betydelig raskere enn det jeg gjorde fredag. Og de som kan dette mener det kan skje fort. Jeg har nemlig trent godt hele veien. Alt handler nå om få av håndbrekket og vanne frøet så det kan blomstre, forklarer Jacobsen.

- Jeg hviler hjemme i Oslo lørdag-tirsdag, og konsentrerer meg heller om andre ting. Så blir det lett trening onsdag og fysisk test torsdag. Trenerne er spente på om bruddet og hvilen skal slå positivt ut på kroppen og testen. Hvis ikke det er altfor galt oppsøker jeg nok snø etter det, og begynner å innrette meg mer mot konkurranse igjen, forklarer 27-åringen.

Ifølge landslagstrener Egil Kristiansen, er jenta som ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt forrige sesong, trolig tilbake i verdenscupen på Lillehammer om to uker.

Uhrenholdt Jacobsen vil tirsdag kveld fortelle mer om sine kommende planer på sin egen blogg.

Kommentarer til denne saken