Den nye planeten er en av fem planeter som går i bane rundt stjernen Cancri 55. Dette er det største solsystemet som vi vet om utenfor vårt eget solsystem.

Astronomer har funnet mer enn 250 planeter utenfor vårt eget solsystem, melder BBC. Den nye planeten er en gassplanet som har en masse som er 45 ganger så stor som jorda.

Flytende vann
Planeten har en mild overflatetemperatur, og dersom den har noen måner, er det teoretisk mulig at det finnes flytende vann på planeten, opplyser astronomene bak funnet.

Selv om stjernen Cancri 55 kan sees med det blotte øyet, må astronomene bruke avansert teknologi for å avdekke planetene som går i bane rundt stjernen.

Astronomene har ennå ikke funnet noen steinete planeter tilsvarende jorden, Mars eller Venus. Professor Geoff Marcy ved University of California mener derimot at det er fult mulig å finne en planet tilsvarende jorden i solsystemet.

Kan være flere planeter
Marcy tror nemlig at det kan skjule seg nok en planet i et tomrom i solsystemet.

- Vi vet ikke hva som finnes i dette tomrommet. Teknologien vår er bare i stand til å fange opp store planeter som Neptun, Saturn og Jupiter. Vi ser ingen av dem. Så hvis det finnes noen planeter der, så er de i så fall mindre og på størrelse med jorden, sier Marcy.