Gå til sidens hovedinnhold

- At det er full krig, er bare tull

- Det er bare snakk om noen hundretusener.

De siste dagene har det vært flere negative medieoppslag knyttet til Idar Vollviks sating i det thailandske mobilselskapet Mojo3G.

Mojo3G er imidlertid langt unna å være Vollvik sitt eget lille asiatiske eventyr.

Selskapet eies og drives også av flere investorer og partnere.

Nå slår både Morten Eriksen, den norske sjefen for selskapet, og Idar Vollvik tilbake mot rykter om at det er full krig mellom selskapets aksjonærer.

- Det var vi som tok kontakt med Idar i 2010. Vi ønsket hans mobilmarketingkompetanse og finansielle kontakter med på Mojo3G-laget, sier Eriksen til Nettavisen NA24.

FØLG NETTAVISEN NA24 PÅ FACEBOOK

- Jeg ringte Idar
Når det gjelder Vollviks inntreden i selskapet sier Eriksen at det var han som tok kontakt med den profilerte eksiltrønderen.

Ludo vil eie 49 prosent av Mojo3G, når 20 millioner kroner er betalt inn. Til nå har Ludo betalt inn nærmere fem millioner kroner.

- Innbetalingen avhenger av at myndighetene følger utbyggingsplanen og vi betalingsplanen, sier Idar Vollvik til Nettavisen NA24.

- Bare snakk om noen hundretusener
Går alt etter planen skal de resterende 15 millionene på plass innen utgangen av oktober neste år.

- Har dere de 15 millionene?

- Ja, det vil ikke være et problem, sier Vollvik.

- Morten Eriksen sier dere henger litt etter på innbetalingene?

- Det stemmer, men det er bare snakk om noen hundretusener. Årsaken tar jeg med Morten og ikke i media, sier Vollvik.

Vollvik opplyser at Ludo-teamet regelmessig har vært i Thailand i over ett år og bistått Morten Eriksen og hans team i strategi.

- Som følge av at myndighetene henger etter med utbygging av basestasjonene, har det tatt lengere tid for Mojo3G å kunne rulle ut stort. Når det skjer, står vi klare til å rykke inn med vår ekspertise og erfaring, sier Vollvik.

- Men helt klart min store forse kommer best til rett når vi skal kjøre ut stort, fortsetter han.

Mojo3G når i dag ut til 35 millioner brukere, rundt 50 prosent av markedet.

Nesten kastet ut

De 22 millionene fra Astrup skulle bringe Mojo3G mange hakk fremover. Planen var å få ut simkortene, hovedsakelig kontantkort, gjennom 7-Eleven. Det koster imidlertid penger, men Mojo3G har måttet klare seg med de få inntektene de selv genererer.

- Mojo3G går nesten i break even med sine inntekter per dags dato, men vi trenger penger til til å investere i markedet. Alle som kjenner telecom vet at man må gjøre dette for å kunne bygge en kundebase. Det stemmer ikke at fokuset bare var 7-Eleven, sier Eriksen.

Alt har imidlertid ikke godt på skinner siden Ludo kom inn på eiersiden i Mojo3G. I august kunne Nettavisen NA24 skrive at Vollvik nesten ble kastet ut av Thailand.

I over to måneder i sommer forhandlet Vollvik og Eriksen om hvordan de skulle samarbeide videre. Ludo var i ferd med å bli sparket ut av Mojo3G.

- Vi har vært frustrerte over Ludo og det holdt på å gå veldig galt, sa administrerende direktør Morten Eriksen i Mojo3G den gangen.

Trenger mer finansiering

Mojo3G-sjefen er imidlertid optimist for fremtiden og ser frem til å ha med Ludo som en stor aksjonær videre.

- Vi er i samme båt, selv om vi har hatt våre diskusjoner. Alt har ikke godt helt som forventet hele veien.

- Nå er vi veldig godt posisjonert for fremtiden. Det vi trenger er mer finansiering. Ludo ligger litt bak på innbetalingen, men det ordner seg, sier Eriksen.

Tidligere har Idar Vollvik fortalt om Thailand-eventyret som han mener kan bli mye større enn sitt eget Chess-eventyr, som ga han over en milliard kroner inn på kontoen i 2005.

Ifølge Vollvik er marginene fantastisk i Thailand.

- I den beste Chess-tiden hadde vi opp mot 35 prosents dekningsbidrag. I Thailand har vi 60 prosent. Det er helt sinnssykt, har Vollvik tidligere uttalt til Nettavisen NA24.

- Tidligere har vi kjøpt tilgang fra konkurrenter, men det gjør vi ikke i Thailand. Det er ingen over oss i verdikjeden, så vi får fantastiske marginer, sa Vollvik videre.

- Den største muligheten i mitt liv

Idar Vollvik har tidligere fortalt i «Det Store Intervjuet» at mobilsatsingen Thailand er den største mulighetene han har stått overfor i sitt liv.

- Det er den største enkeltstående forretningsmuligheten jeg har stått overfor i mitt liv, så langt, sa Vollvik til Nettavisen NA24.

- Hvor stort kan det bli?

- Vi kan få en god del millioner kunder. Der er kun fem selskaper som kan tilby 3G i Thailand nå, og vi er det eneste som er helt uavhengige. Netteieren vi har avtale med, har budsjettert med fire millioner 3G-brukere innen utgangen av 2013, da skal vi klare en million av disse, sa Vollvik.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken