Gå til sidens hovedinnhold

Åtte drept i skoleskyting

Terrorist var utkledt som ortodoks jøde. Skjøt vilt rundt seg ved en skole i Jerusalem.

Skyteepisoden skjedde ved den religiøse jødiske skolen Mercaz Harav som ligger i det fortrinnsvis jødiske Vest-Jerusalem, ifølge Reuters.

Fra rom til rom
- En eller to terrorister trengte seg inn på skolen torsdag kveld, og begynte å skyte vilt rundt seg i alle retninger. En av attentatmennene ble drept, sier Shmuel Ben Ruby, talsmann for politiet i Jerusalem.

Han sier at studentene ble evakuert mens politiet gikk fra rom til rom i jakten på flere terrorister. Politiet bekrefter at åtte personer er omkommet, og at ni er skadd, hvorav tre kritisk.

Ifølge vitner hadde minst en av terroristene kledt seg ut som ortodoks jøde.

Se video på TV 2 Sumo:(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

220211

- Jeg skjøt ham i hodet
Om lag 80 mennesker oppholdt seg i matsalen da attentatmennene gikk til angrep. Minst åtte mennesker ble drept og rundt 40 skal være skadd, flere av dem alvorlig.

Studenten Yitzhak Danon sier til tv-kanalen Channel 2 at han selv var bevæpnet med en rifle og ventet på taket av en nærliggende bygning mens en av mennene skjøt sammenhengende i flere minutter med en kalasjnikovrifle.

- Da terroristen kom til utgangen og jeg fikk ham i siktet, skjøt jeg ham to ganger i hodet, sier han, ifølge den israelske avisa Haaretz.

(Saken fortsetter under bildet)

Klappjakt
Ambulanser strømmet til fra hele byen og flere hundre politifolk og militære startet jakten på attentatmennene. Enkelte kilder sier til nyhetsbyrået Associated Press (AP) at attentatmennene skal være skutt og drept, og at politiet frykter en tredje person kan ha unnsluppet.

Hizbollahs tv-kanal al-Manar melder at den hittil ukjent terrororganisasjonen Imad Mughniyeh, i samarbeid med Gazas martyrer står bak angrepet, har nå tatt på seg skylden for angrepet, ifølge AP.

Skolen er et velkjent senter for jødiske studier som støtter bosettingene på Vestbredden.

Feiret i Gaza
- Det er en svært trist kveld i Jerusalem – mange mennesker er drept i hjertet av byen, sier borgermester i Jerusalem, Uri Lupolianski.

Da angrepet ble kjent strømmet folk ut i gatene i Gaza by for å feire attentatet i Jerusalem.

Den siste uken alene har 127 palestinere mistet livet i israelske angrep i Gazastripen.

Reklame

- Den mest behagelige skjorta jeg har hatt på meg