Gå til sidens hovedinnhold

Åtte nye omkomne er funnet

Til sammen 24 omkomne er nå funnet i Atlanterhavet etter Air France-ulykken.

Mandag opplyste brasilianske myndigheter at letemannskaper hadde funnet 16 omkomne etter Air France-ulykken i forrige uke. Tirsdag meldes det om at ytterligere åtte omkomne er funnet flytende i Atlanterhavet, melder CNN.

Funnet ble gjort om lag 440 kilometer nordøst for øygruppen Fernando de Noronha utenfor den brasilianske kysten.

Air France 447 forsvant uten spor da det fløy over Atlanterhavet 1. juni på vei fra Brasil til Frankrike. 228 mennesker var om bord og samtlige antas å være omkommet.

Først lørdag fant letemannskaper vrakrester av flyet flytende i havet, og mandag ble en stor del av halepartiet funnet.

Les også: Har funnet haleroret

Det er ennå uklart hva som forårsaket ulykken, men det spekuleres på at en kombinasjonen av en rekke hendelser er årsaken. I tillegg er det meldt om at flyets fartssensorer kan ha vært defekte.

Franske myndigheter er ansvarlig for arbeidet med å lokalisere flyets svarte bokser, noe som er en svært vanskelig jobb fordi de trolig ligger på et dyp på mellom 6000 og 8000 meter.

De to svarte boksene, flyets ferdskriver og taleregistrator, vil dersom de blir funnet trolig kunne gi svaret på hva som forårsaket flystyrten.

To høyteknologiske maskiner, som tilhører den amerikanske marinen, blir nå ifølge Pentagon fløyet til Brasil for å bistå i søket, melder nyhetsbyrået AP.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken