Gå til sidens hovedinnhold

Australia vurderer 2022-søknad

Åpner for å søke om fotball-VM på nytt.

Det australske fotballforbundet (FFA) sa mandag at de kan komme til å søke om VM i 2022 igjen etter påstandene om at Qatar fikk VM som følge av bestikkelser.

I helgen ble tidligere FIFA-topp Mohamed Bin Hammam anklaget av Sunday Times (krever innlogging) for å ha sikret VM i Qatar gjennom bestikkelser i millionklassen.

Australia var et av landene som var med i kampen om å arrangere VM i 2022, og landets forbund avviser ikke tanken om å søke igjen dersom Qatar blir fratatt mesterskapet.

– Det er en alvorlig utvikling og alvorlige beskyldninger som kommer fram. Vi må se hva vi skal gjøre videre, sa FFA-sjef David Gallop på australsk radio mandag.

– Det er for tidlig å si om det åpner døren for noe som skjedde for mange år siden, men for vår del handler det om å følge nøye med, sa Gallop videre.

Etter de siste beskyldningene mot Qatar sa FIFAs visepresident Jim Boyce at han vil støtte en eventuell ny avstemning om hvem som skal få arrangere VM i 2022.

Beskyldningene mot Qatar er langt fra de første.

I fjor sommer skrev The Guardian at minst 44 nepalske arbeidere døde mellom 4. juni og 8. august i fjor mens de jobbet med VM-anleggene.

Avisen beskrev også slavelignende forhold. (©NTB)

Kommentarer til denne saken