ARSENAL - PARTIZAN 3-1:

Jo da, de gikk videre til åttedelsfinalen i Champions League på relativt greit vis med 3-1-seieren over Partizan.

Likevel har Arsenal-manager Arsène Wenger grunn til å være bekymret på lagets vegne før sesongen fortsetter med både gullkamp i Premier League og elimineringsrundene i Champions League.

- Vi sliter hele tiden i forsvar, sa Andrej Arshavin før kampen ifølge avisa The Guardian, og problemene ble ikke mindre i løpet av de 90 minuttene på Emirates:

Først måtte venstreback Kieran Gibbs forlate banen midtveis i første omgang med skade.

Så pådro Bakary Sagna seg rødt kort i sluttminuttene, mens laget hadde full kontroll på kampen.

Det kan bli skjebnesvangert for laget som topper tabellen i Premier League, som alt i alt aldri var spesielt truet i jakten på å nå avansementet i Mesterligaen.

Van Persie tok straffen selv
Arsenal måtte slite for å skape målsjanser mot Partizan i den første omgangen. Gjestene la seg nemlig lavt i banen, og tillot engelskmennene lite i nærheten av keeper Vladimir Stojkovic.

Men da serberne sendte flere mann framover på banen midtveis i omgangen, utnyttet Robin van Persie situasjonen.

Innenfor 16-meteren ble nederlenderen lagt i bakken, og dommer Paolo Tagliavento pekte noe strengt - men sannsynligvis korrekt - på straffemerket. Van Persie gikk selv fram, og satte ballen sikkert i mål fra ellevemeteren.

Stort mer skjedde ikke i den innholdsløse omgangen, men det tok ikke lang tid før det tok fyr da lagene kom ut på banen etter hvilen.

Først fikk Arsenal det som kunne karakteriseres som kampens første sjanse ved siden av straffen, da Samir Nasri slapp til på volley fra 13 meter. Skuddet gikk langt over, men var et varsel om at det kanskje ville bli mer dramatikk enn hva tilfellet hadde vært så langt i kampen.

Chelsea videre: - Grusomt å dra til Chelsea

Baklengssjokk
For det skulle komme nok et mål, men ikke i den enden av banen som Arsenal-fansen håpet på.

Tre minutter senere fyrte nemlig brasilianeren Cleo av fra 20 meter. Ballen gikk via et Arsenal-bein, og keeper Lukasz Fabianski var utspilt. Plutselig sto det 1-1, og Arsenal var med ett farlig nær å ryke ut av Champions League allerede i gruppespillet.

Gjestenes taktikk ble igjen å legge seg bakpå og gjøre det vanskelig for vertene, og igjen skulle det straffe seg.

Etter 70 minutter fikk Arsenal frispark på 17 meter, og Robin van Persie gjorde seg klar. Skuddet var godt, men Stojkovic fikk en hånd på ballen og fikk slått den til hjørnespark. Nå lå det imidlertid et mål i luften, og to minutter senere var scoringen et faktum.

To mål på fire minutter
Partizan fikk ikke klarert et innlegg, og ballen endte til slutt opp hos Theo Walcott.

Han dempet, kikket opp, og plasserte kula lekkert i hjørnet fra skrått hold, og på nytt var utsiktene for en åttedelsfinale gode.

Og bedre skulle de bli: Bare fire minutter senere var den store formspilleren framfor noen, Samir Nasri, på plass og la på til 3-1 etter et herlig forarbeid av Alexandre Song og Nicklas Bendtner.

Nesten samtidig tok Shakhtar Donetsk ledelsen over Braga i den andre kampen i gruppa, og dermed var det hele i realiteten avgjort.

Seks minutter før full tid pådro Bakary Sagna seg det røde kortet da han felte Aleksandar Lazevski som bakerste mann, og dermed må franskmannen stå over det første oppgjøret i turneringens åttedelsfinale.

Det kan bli problematisk for Arsenal, som altså gikk videre som toeren i gruppa, og dermed må belage seg på vanskelig motstand i elimineringsrunden.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED