Gå til sidens hovedinnhold

Avgjorde med drømmedobbel

Juan Roman Riquelme avgjorde Sør-Amerikas svar på Mesterligaen nærmest på egen hånd.

GREMIO-BOCA 0-2, SAMMENLAGT 0-5:

I den første finalekampen, forrige uke, la Riquelme pasningen til 1-0-målet og scoret selv det andre i 3-0-seieren. I natt var det duket for nytt Riquelme-show.

Avgjorde selv
20 minuter før slutt satte han en stopper for alle Gremios tanker om et mirakuløst comeback, og for et mål han scoret. Distansen var stor, men Riquelme traff perfekt og ballen gikk i en nydelig bue over keeper og i mål.

Snaut ti minutter før slutt satte han punktum da han satte en retur i mål fra kort hold.

Dermed kunne han endelig juble etter en karriere som tross stjernestatusen hans tross alt er fylt av en del nedturer. Han skulle være Argentinas store playmaker i VM i fjor, men var usynlig da det gjaldt som mest. Han misbrukte straffesparket som ville gitt Villarreal finaleplass i Mesterligaen i 2006, og han lyktes ikke da han dro fra Sør-Amerika og til Barcelona som unggutt.

Spørsmålet er hva som skjer nå.

28-åringen har kun vært på utlån i Boca, og returnerer nå til Villarreal - klubben han kom i full klinsj med i vinter. I natt slapp han imidlertid å tenke så mye på det. Da handlet det om feiring av Riquelmes sjette Copa Libertadores-trofé. Han vant også turneringen med klubbben i 2000 og 2001.

Her kan du lese Nettavisens Riquelme-portrett i forbindelse med fotball-VM i fjor.

Brasilianske Gremio var egentlig aldri i nærheten av å true argentinerne. Den brasilianske fansen hadde gjort sitt for å hjelpe, de holdt de argentinske spillerne våkne ved å skyte opp fyrverkeri utenfor hotellet hele natta før kampen, men Gremio er ikke i sin beste form.

Hvis og dersom
Likevel kan noen kanskje tenke hva om? Hva om Diego Souzas avslutning like før pause hadde gått tverrligger inn - i stedet for tverrligger ut? Og hva om Rolando Schiavis heading etter pause hadde gått stolpe inn - i stedet for stolpe ut.

Til slutt ble det imidlertid enkelt for Boca, og 5-0 sammenlagt vitner om klasseforskjell. Det kunne også blitt mer, men Bocas Martin Palermo, mannen som i 1999 misbrukte tre straffespark for Argentinas mot Colombia i Copa America, misbrukte et nytt forsøk fra straffemerket rett før slutt.

Det betød likevel lite. Boca tok sin sjette seier i Copa Libertadores, og står nå bare med én tittel mindre enn rivalen Indepedientes rekord på sju titler.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album