Gå til sidens hovedinnhold

- Avgjørelsen var en skandale

Lillestrøm-spiller innrømmer filming.

LILLESTRØM - SOGNDAL 2-2:

Det var et svekket Lillestrøm som stilte til start mot Sogndal på Åråsen torsdag kveld, og sentrale skikkelser som Frode Kippe og Stian Ringstad manglet i de bakre rekker.

Forsvaret til kanarifuglene besto av Isak Scheel, Anders Østli, Marius Høibråten og svenske Johan Andersson, som vanligvis operer høyere i banen.

Det startet også tungt for det nykomponerte forsvaret, som slapp inn to mål på dødball i første omgang. I andre omgang var det imidlertid andre ting som kom i fokus.

- Filming, rett og slett
Lillestrøm reduserte først og fikk deretter straffe. Fredrik Gulbrandsen gikk angivelig svært lett over ende inne i feltet og dommer Trygve Kjensli dømte straffe.

- En skandaleavgjørelse, utbrøt Davy Wathne i TV 2-studio og fikk støtte av Daniel Nannskog som fulgte kampen.

Straffen satte Petter Vaagan Moen i mål, og dermed ble det ett poeng på de to lagene. Det betyr at Lillestrøm nå står med 11 poeng, mens Sogndal har ni poeng.

- Fra min posisjon så det ikke ut som straffe. Nå i ettertid skal vi likevel være fornøyde med at vi tok poeng, og at vi ikke tapte på slutten, sier Sogndal-trener Jonas Olsson til C More.

Til TV 2 innrømmer Gulbrandsen at det var filming.

- Jeg er sikker på at han skal ta ut beinet og felle meg, men det gjorde han ikke. Da faller jeg, og da blir det jo filming. Rett og slett, sier han til TV 2 Sporten.

Målscorer Vaagan Moen mener Lillestrøm hadde en dårlig dag på jobben.

- Det var godt å få den scoringen. Det var en dårlig dag på jobben i dag, men slik er fotballen. Det er bedre med uavgjort enn tap, men hjemme mot Sogndal skal vi vinne, sier han til C More.

To dødballer
22 minutter var spilt at oppgjøret da Hannu Patronen sendte gjestene fra saftbygda i føringen.

En corner ble slått innover i feltet og LSK-keeper Kenneth Udjus kom ikke på ballen. Anders Østli fikk heller ikke klarert skikkelig og ballen havnet i beina på Patronen.

Finnen kunne lett sende ballen i nettet og Sogndal jublet for 1-0 på Romerike. Et drøyt kvarter senere skulle også vondt bli verre for hjemmelaget.

I det 38. minutt, på en ny dødball, slo gjestene til igjen. Et frispark fra Per-Egil Flo havnet hos en umarkert Gustav Valsvik som enkelt kunne heade inn 2-0-målet.

Lillestrøm hadde ikke all verden å by på de første 45 minuttene. I det 26. minutt fyrte imidlertid både Petter Vaagan Moen og Johan Andersson løs, men skuddene ble blokkert.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Islendingen Palmi Rafn Palmasson var på plass på returen, men den tidligere Stabæk-mannen avsluttet like utenfor stolpen til Erik Dahlin i gjestenes mål. 2-0 sto seg til pause på Åråsen.

Gulbrandsen filmet
Andre omgang skulle imidlertid bli mer dramatisk sett med Lillestrøm-øyne.

Etter 65 minutter skulle reduseringen komme. Vertene rullet opp på venstresiden og Isak Scheel slo inn mot unggutten Ohi Omoijuanfo. Han bredsidet ballen i mål.

Snaue ti minutter senere skulle det bli dramatikk på Åråsen. Fredrik Gulbrandsen altså gikk over ende inne i feltet og dommer Trygve Kjensli pekte på krittmerket.

Sogndal-spillerne var rasende og mente spissen filmet, noe TV-reprisen nok viste at han gjorde. Både Patronen og Palmasson fikk gult kort i etterkant av situasjonen.

Dømt var likevel dømt, og Petter Vaagan Moen satte straffen trygt i mål og lagene var like langt.

Sju minutter før slutt rant det over for målscorer Patronen. han pådro seg sitt andre gule kort i kampen etter en takling på Bjørn Helge Riise og måtte dermed forlate banen.

Men selv med én mann mer i ti minutter klarte aldri Lillestrøm å snu kampen. Dermed ble det poengdeling.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken