Gå til sidens hovedinnhold

- Avgjørende at Tarik blir

Og Tarik åpner for å fullføre sesongen i Fredrikstad.

FREDRIKSTAD (Nettavisen): FFK-LSK 4-0

Tippeligaen er halvspilt. Fredrikstad leder. Og som så mange ganger før var det Tarik Elyounoussi som slo an tonen da Lillestrøm ble ydmyket 4-0 i Plankebyen søndag kveld.

20-åringen viste fram ferdigheter fra aller øverste hylle da han danset seg gjennom Lillestrøm-forsvaret og dunket inn 2-0 allerede ette ni minutter.

- Jeg hørte noen sammenliknet målet med det Lars Bohinen scoret mot England. Jeg så at keeperen var på vei ned og skjøt over ham. Faktisk hadde jeg bestemt meg før kampen i dag for å skyte opp hvis jeg fikk sjanser. Det var en følelse som bare kom til meg, smiler Elyounoussi - halvannen time etter kampen, når han endelig har fått avgitt de nødvendige dråpene til dopingjegerne.

Drøyer avgjørelsen
I andre omgang hadde han ytterligere to kjempemuligheter - men uten at han klarte å plusse på i målprotokollen.

Uansett har unggutten vist så mye at han står på blokka hos mange klubber ute i Europa. Fredrikstad og franske Le Mans er allerede enige om en overgangssum. Men Elyounoussi vet fortsatt ikke om han hopper på muligheten.

- Jeg er faktisk veldig usikker på om Le Mans er riktig klubb for meg, innrømmer han.

- Når må du bestemme deg?

- Jeg vet ikke. Jeg har ikke satt meg noen frist. Akkurat nå har jeg det veldig moro i Fredrikstad. At vi skulle lede serien, var det vel ingen som hadde trodd.

(Trykk play i videovinduet under for å se høydepunktene. Saken fortsetter under.)

252549

Forståelse for Tariks valg
Kasey Wehrman var nok en gang sjefen på FFK-laget som valset over hans gamle klubb. Nå legger ikke australieren skjul på at laget kanskje har det som skal til for å vinne Tippeligaen.

- Tidligere har vi svingt veldig fra kamp til kamp. Det har vært typisk for dette laget. Nå ser det ut til at vi kan være gode i flere kamper på rad, konstaterer han.

Samtidig innrømmer han at Tarik Elyounoussis valg kan få direkte konsekvens for hva Fredrikstad kan oppnå utover høsten.

- Det er avgjørende at Tarik blir. Men hvis han vurderer at det riktige for hans karriere akkurat nå er å skifte klubb, har jeg stor forståelse for at han velger det, sier Wehrman.

Trener Anders Grönhagen håper selvfølgelig også at Elyounoussi blir.

- Men det er ikke min avgjørelse. Det er styret som avgjør om klubben skal selge, og til slutt er det spilleren selv som må ta valget, poengterer Grönhagen.

Møte med Grönhagen
Fredag hadde han en prat på tomannshånd med Elyounoussi.

- Vi pratet i et kvarters tid. Jeg ga råd ut fra mine erfaringer. Men det jeg sa, blir mellom oss, sier Grönhagen.

Hovedpersonen er mer meddelsom.

- Anders sa at jeg skulle gjøre det jeg mener er best for meg og min utvikling. Han sa jeg er voksen nok til å ta mine egne valg, sier Elyounoussi til Nettavisen.

I løpet av helga hadde han også en prat med Fredrik Strømstad, som allerede er på plass i Le Mans.

- Han fortalte litt om klubben, og sa at han var blitt veldig godt mottatt. Han ville selvfølgelig at jeg skulle komme til klubben, men som sagt er jeg veldig usikker på om det er riktig klubb for meg. Derfor er det slett ikke umulig at jeg fullfører sesongen i Fredrikstad, sier Elyounoussi.

(Saken fortsetter under bildet)

Riise: - Bedre enn Tippeligaen
På tribunen under søndagens kamp satt også John Arne Riise, som innledet sin proffkarriere i Monaco. Han mener Tarik er moden for å ta steget – og at fransk fotball kan passe bra.

- Det er ingen tvil om at Tarik holder et høyere nivå enn Tippeligaen, selv om han var litt nonchalant på et par sjanser i denne kampen. Jeg gikk til Monaco for å bedre teknikken og spilleforståelsen, og føler jeg utviklet meg veldig bra. Jeg tror den franske ligaen kan passe Tarik veldig bra, sier Riise til Nettavisen.

Men enn så lenge er altså avgjørelsen satt på vent. For nå har Tarik Elyounoussi gull i blikket.

- Det er veldig moro og litt uvirkelig det som skjer nå, medgir han.

PS. Tarik Elyounoussis spissmakker Gardar Johansson var meget god og scoret to mål mot Lillestrøm. I tillegg tegnet Abgar Barsom seg på scoringslista.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken