Gå til sidens hovedinnhold

Avhører overgripere om «lommemann»

Politiet trapper opp jakten på den såkalte «lommemannen». Flere tidligere overgripere vil nå bli avhørt.

Politiet vil avhøre flere personer som tidligere har forgrepet seg på barn, i jakten på «lommemannen». Dette er såkalte moduskandidater som kan knyttes til steder hvor mannen har forgrepet seg.

- Vi vil kalle inn moduskandidatene til avhør for å høre hva de har gjort i denne perioden, for å sjekke de enten inn eller ut av saken, sier politiadvokat Jorid Kile Berg ved Follo politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Sjekker mobiltrafikk
Politiet sjekker også mobiltelefontrafikk og kortbruk fra den tiden da mannen skal ha gjort overgrep. I tillegg blir passasjerlister fra flyselskap og gjestelister fra hoteller gransket nøye av etterforskerne.

De har fått inn over 150 tips i jakten på «lommemannen», blant de er tips om 15 navngitte personer.

- Vi har sjekket noen ut av saken. I tillegg til de personene vi har fått tips om, har vi en liste på personer vi har fått tips om tidligere. Disse vil også nå bli avhørt, sier Kile Berg.

Kan være selger

Lommemannen skal ha lurt minst 100 smågutter over hele Sør-Norge til å beføle han gjennom lommen. De første overgrepene skjedde i 2000, mens det siste skal ha skjedd i Sogn og Fjordane i sommer. Politiet tror mannens reisemønster kan avsløre ham.

- Vi tenker at han har en jobb og at han antageligvis kjører en bil. Og det er der vi trenger hjelp til at noen kan gi oss kanskje ideer på hva slags jobb han har, ut fra de plassene han har vært på, sier Kile Berg.

TV 2 kjenner til at politiet har også gjennomført rundspørringer blant bedrifter i Sør-Norge.

- Han kan jo være selger. Det har vi fått mange tips om. Hvis det er lokale personer der ute som har hatt besøk av personer, som de vet at det finnes et samme type arbeidssted på de andre plassene, så er det interessant, sier politiadvokaten.

- Vi jobber ut fra en teoeri om at dette er en person. Det er spesielle ting han sier og gjør, som gjør at vi mener at det er en og samme person som har begått de aller fleste forholdene, sier hun.

- Vi ta ham
Politiet har fått inn over 150 tips i saken - og etterforskerne tror de vil ta «lommemannen».

- Den etterforskningen vi har foretatt, og det at vi nå får inn så mye opplysninger, så har jeg troen på at en dag så klarer vi å ta denne gjerningspersonen, sier Kile Berg.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken