Gå til sidens hovedinnhold

Avhørt om rådmanns-terror

Etter å ha unnlatt å møte til flere avtaler med politiet, er eks-torpedo Stian Njøten nå blitt avhørt.

(iBergen.no) Stian Njøten var strandet på Playa Ingles på Gran Canaria, tom for penger og uten flybillett da han for to uker siden droppet politiavhør hos Agder-politiet. Bare ti dager tidligere hadde han også unnlatt å møte som avtalt til avhøret, der han skulle forklare seg om sin rolle i den såkalte rådmann-saken.

Avhørt forrige uke
Den tidligere torpedoen sto fram før jul i Se og Hør, og hevdet å være mannen som i 1995 sto bak terroren mot daværende rådmann i Bergen kommune, Ragnar Fagereng og hans kone Anne Grethe.

Njøten tilsto også personlig overfor ekteparet, men nektet å si hvem som hadde engasjert ham som torpedo. Den detaljen ville han spare til politiavhøret, som etter de mange vanskelighetene, fant sted i forrige uke. Njøten ble etter kort tid innkalt til nytt avhør, og etter det iBergen.no erfarer skal politiet samtidig ha bedt ham stille med en forsvarer.

Holder tett
Tirsdag satt han i sin andre samtale med etterforskerne i Agder politidistrikt, men ingen vil avsløre detaljer fra hva som ble sagt. Onsdag morgen har politiet varslet at nærmere opplysninger vil offentliggjøres.

Advokat Helge Wesenberg som representerer Anne Grethe Fagereng føler seg sikker på at det er Stian Njøten som står bak terroren mot enkteparet.

- Det vesentlige for oss er å få frem at det ikke er ekteparet som står bak terroren. Vi regner med at politiet får forklaringer som beviser at ekteparet er uskyldig, sier Wesenberg.

Krever gjenopptakelse
Han vil kreve at saken, eller deler av den gamle straffesaken mot Anne Grethe Fagereng blir gjenopptatt.

Wesenberg har fått beskjed om at Njøten ble avhørt i to dager i forrige uke, og et siste avsluttende avhør i dag.

- Utover det vet jeg ingenting. Det er klart det er interessent for hvem som er Njøtens oppdragsgiver. Men for oss er det viktigste å få fastslått at ekteparet Fagereng er uskyldige, sier Wesenberg.

Rådmann-saken skapte skandale på midten av 1990-tallet da ekteparet ble mistenkt for å selv stå bak overfall og innbrudd, for å innkassere forsikringspenger. Begge ble dømt for forsikringssvindel i Bergen tingrett, mens Ragnar Fagereng senere ble frikjent i Gulating lagmannsrett. Anne Grethes anke vant ikke fram.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå