Gå til sidens hovedinnhold

Avskriver Arsenal i gullkampen

Det er av sine egne man skal ha det.

Andrej Arsjavin tror rett og slett ikke Arsenal har sterk nok stall til å ta årets ligagull.

Russerens utspill vil nok skuffe og overraske mange av London-klubbens tilhengere. Arsenal er i øyeblikket bare to poeng bak serieleder Manchester United – og er i høyeste grad med i kampen om gullet.

Likevel tror Arsjavin at klubben kommer til kort – hovedsaklig som følge av at det ikke ble hentet flere spillere til klubben før årets sesong.

- Jeg er fortsatt av den formening at Arsenal trenger flere spillere for å vinne trofeer, sier Arsjavin til den britiske storavisen The Mirror.

Mange skader
London-klubben sliter med skader på Robin van Persie, Kieran Gibbs og Aaron Ramsey. Det reduserer også antall spillere som er disponible for manager Arsene Wenger.

- Det enkle faktum er at vi solgte to spillere i fjor sommer og kjøpte bare én. Dermed var det åpenbart en i manko. I tillegg mistet vi Van Persie, Gibbs og Ramsey i lang tid. Derfor er det for meg naturlig at vi trenger spillere, sier Arsjavin.

Han mener mangelen på valgmuligheter gjør Arsenal forutsigbare på banen – spesielt offensivt.

- Det gir oss også mindre ballinnehav, og dermed havner forsvaret vårt under press, sier russeren.

Tøff oppgave
Sju serierunder gjenstår før fasit skal skrives i årets engelske eliteserie. Arsjavin lover at Arsenal skal kjempe helt inn, men tror oppgaven kan bli for tøff.

- Premier League er interessant, i hvert fall så lenge vi kjemper for å vinne. Men uten nye erfarne spillere, skikkelige stjerner, blir det vanskelig å få suksess, sier han.

Behovet for forsterkninger er som følger:

- Ideelt sett trenger vi tre eller fire erfarne spillere. I tillegg må det være spillere blant våre unge som ikke bare er gode til å spille fotball, men som også har karakter, avslutter Arsjavin. (ANB)

Kommentarer til denne saken