Gå til sidens hovedinnhold

Avslo Real- og Barca-protestene

Uefa valgte å ikke høre på storklubbene.

Real Madrid og Barcelona møtes, som de fleste nå har fått med seg, i semifinalen i Champions League denne sesongen. Den første kampen endte med 2-0-seier til Barcelona. På Estadio Santiago Bernabeu, hjemmebanen til Real Madrid.

Barcelona er med andre ord klar favoritt til å avansere til finalen, takket være Lionel Messis to bortemål.

Returkampen spilles tirsdag kveld (kan følges live her og sendes også direkte på Viasat Fotball).

Navngir seks Barca-spillere
Selv om Barcelona leder 2-0 før hjemmekampen sin, bør returoppgjøret bli svært interessant. De to fotballgigantene har nemlig gått til krig mot hverandre i pressen.

Real Madrid la inn protest og ba Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om å utestenge seks av Barcelonas spillere for «planlagt usportslig oppførsel». Real mener at dette var en del av Barcelona-trener Josep Guardiolas plan og vilel derfor også at han skulle bli straffet.

Real Madrid mente at det var på sin plass med to kampers utestengelse for Sergio Busquets, Dani Alves og Pedro, samt én kamps karantene for Seydou Keita, Victor Valdés og Javier Mascherano.

Barcelona må allerede klare seg uten reservekeeperen José Pinto, som ble utvist i pausen under den første kampen.

Mourinho utestengt
José Mourinho, Real Madrids trener, fyrte av det første skuddet i ordkrigen med sine kommentarer før og etter kampen i forrige uke. Før kampen siktet han på Guardiola, og etter kampen antydet han at Barcelona favoriseres av dommerne og ennå ikke har vunnet Champions League «på hederlig vis» under Guardiola.

Uefa har bestemt seg for å sikte Mourinho, Madrid og Barcelona. Real Madrid er siktet på fem punkter, inkludert Mourinhos kommentarer etter kampen. Barcelona har også levert inn en klage på Mourinho.

Nå har Uefa tatt avgjørelsen. Ingen av klubbene blir straffet for det som skjedde i kjølvannet av den første semifinalen.

- Det var ingen felles strategi fra Barcelona om å provosere og bedrive usportslig oppførsel. Pepes røde kort blir stående, og han er derfor suspendert i den andre semifinalen, står det i en uttalelse fra Uefa, ifølge BBC.

Også Barcelonas klage mot Mourinho blir avvist.

- Klagen fra Barcelona angående Josè Mourinhos kommentarer, er også avvist av Uefa. Barcelona er blitt henvist til å vente til høringene som allerede er planlagt om Mourinho, som er ventet å bli holdt fredag 6. mai. Derfor er ingen nye klager mot Mourinho tatt hensyn til, melder BBC.

- Vet aldri hva som kan skje
Real Madrid-spillerne har ikke gitt opp håpet om å få spillet finalen på Wembley 28. mai. Motstander blir sannsynligvis Manchester United, ettersom den engelske storklubben vant 2-0 borte mot tyske Schalke.

- Vi har fortsatt ikke skrevet opp navnene på finalelagene. Man vet aldri hva som kan skje, sier Real Madrids kaptein Iker Casillas.

HTML EMBED
Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken