Gå til sidens hovedinnhold

Avslører Harry Potter-slutten

En datahacker hevder å ha avslørt «den største litterære hemmeligheten» dette tiåret.

Datahackeren hevder å ha rappet en kopi av den siste boken i serien etter å ha kommet seg inn på datamaskinen til en ansatt i forlaget Bloomsbury, som publisere bøkene til J. K Rowling, «moren» til den verdenskjente trollmannen Harry Potter.

I et kjent forum for datarøvere har hackeren «Gabriel» lagt igjen detaljerte deler av den antatte slutten til «Harry Potter and the Deathly Hallows», den syvende utgaven av sagaen som startet for ti år siden, skriver spanske El Mundo.

«Gabriel» forteller i forumet hvordan historien utvikler seg og nevner flere av karakterene i boka. I tillegg skryter datahackeren av å ha sendt et datavirus til den ansatte i Bloomsbury.

- Dataangrepet var mye lettere enn man skulle tro. Det var veldig artig å se hvor mange mennesker har en kopi av historien, skriver «Gabriel».

Forlaget bak Harry Potter vil verken bekrefte eller avkrefte hendelsen.

- Det finnes mange forskjellige versjoner av boka basert på rykter som sprer seg på internett. Vil ønsker ikke å uttale oss om dette, kommenterte en pressetalsmann i Bloomsbury til El Mundo.

Inspirert av Paven
Datahackeren sier at dataangrepet mot forlaget var inspirert av tidligere uttalelser fra Paven Benedikt XVI. I et brev fra 2005 skrev kardinal Joseph Ratzinger at trolldommen i Harry Potter-bøkene var en fare for unge lesere og at den undergravde kristendommen i de unges sjel.

Det kritiske brevet er skrevet til Gabrielle Kuby, en tysk forfatter som har vakt oppsikt med boken «Harry Potter - det gode eller det onde».

Forlaget Bloomsbury, kjent for sine mange sikkerhetstiltak, forventer å omsette minst 3 millioner kopier av den syvende Harry Potter-boken de første 24 timene etter publiseringen av boka 21. juli.

I 2003 ble en britisk lastebilsjåfør dømt for å ha stjålet flere sider av den femte utgaven av Harry Potter fra trykkeriet der boken ble laget. Han hadde planlagt å selge sidene til en britisk avis.

«Gabriels» beskjed ble funnet av et datafirma Pc Tools, som jevnlig gjennomsøker de mest kjente nettsidene der datarøvere skriver om sine gjerninger, ifølge El Mundo.

Pc Tools hevder at de ikke kan bekrefte historien, men at det er «sannsynlig» at historien stemmer.

Historien om trollmannslærlingen består av 7 bøker som er blitt oversatt til 64 språk og solgt godt over 325 millioner kopier over hele verden.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album