Gå til sidens hovedinnhold

Avviser Air France-signaler

Franske transportmyndigheter sier de ikke har snappet opp signaler fra de svarte boksene.

Den franske avisen Le Monde meldte tidligere tirsdag at den franske ubåten «Nautile» hadde registrert signaler fra Air France-flyets svarte bokser.

Denne informasjonen ble imidlertid avvist av en sentral kilde i det franske transportdepartementet tirsdag ettermiddag, melder nyhetsbyrået AP.

Har registrert lyder
Kilden, som ønsker å være anonym, bekrefter at franske fartøy har registrert lyder, men sier dette ikke stammer fra de svarte boksene.

Air France 447 styrtet uten forvarsel i Atlanterhavet 1. juni. 228 mennesker om bord i flyet omkom og hittil er kun 50 av dem funnet drivende i Atlanterhavet.

Letemannskaper har brukt de siste ukene på å søke etter vrakrester og omkomne, samt flyets svarte bokser.

De svarte boksene kan forhåpentligvis bidra med svar på hva som skjedde den fatale natten, men problemet er at de trolig ligger på havets bunn.

Les også: – Svake signaler fra den svarte boksen

Airbus A330-maskinens svarte bokser ligger sannsynligvis i et svært vanskelig terreng bestående av fjellkjeder med dybder på over 5000 meter. I tillegg kjemper letemannskaper en kamp mot tiden fordi signalene fra boksene vil dø ut etter om lag tre uker etter at ulykken inntraff.

De svarte boksene sender ut en elektronisk puls hvert sekund som kan bli registrert på to kilometers avstand, melder Sky News.

Identifisert elleve omkomne
Videre meldte brasilianske myndigheter søndag at de har identifisert elleve av de omkomne etter ulykken. Ti av dem er brasilianere, fem kvinner og fem menn, mens den siste er en mannlig utlending. Det er foreløpig ukjent hvilken nasjonalitet mannen har. Tre nordmenn er fortsatt savnet etter ulykken med Airbus A 330-maskinen.

Les også: Air France-omkomne identifisert

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken