Gå til sidens hovedinnhold

Avviser at losbåten kunne ha reddet mann i Nordland

Sortland (NTB): Fiskeri- og kystdepartementet avviser at en manglende avtale mellom Kystverket og losbåtførerne var årsaken til at en mann i 70-årene omkom etter å ha falt i sjøen ved Ramsund i Nordland onsdag.

Losbåtførernes særavtale med Kystverket utløp ved årsskiftet. Siden har losbåtførerne hatt normalarbeidstid.

Lederen i Losbåtførernes forbund, Narve Leonhardsen, mener Kystverket har satt seg selv i en kjempeknipe ved innføringen av den nye arbeidstidsordningen, skriver Bladet Vesterålen.

Fiskeri- og kystdepartementet avviser imidlertid at den manglende avtalen hadde betydning for utfallet av ulykken ved Ramsund. Lørdag sendte departementet ut en pressemelding der det redegjorde for hendelsesforløpet.

På grunn av sykmelding hadde Lødingen losbåtstasjon kun én losbåtfører på vakt da Hovedredningssentralen (HRS) ba om assistanse fordi en mann hadde falt i sjøen ved Ramsund. I henhold til regelverket kunne losbåten ikke rykke ut med bare én person om bord.

Departementet opplyser at losbåtføreren som var på vakt, ringte rundt for å få tak i andre. Da det ikke var noen som var tilgjengelige i området, rapporterte han dette til HRS og fikk forståelse av at de da jobbet med mer lokale løsninger. (©NTB)

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling