TØYEN: - Det virker som at noen tror vi lever i Peter Pans Neverland, der alt er lov og alt er mulig, sier Jawad Azadmehr (H).

Han bor selv i Bydel Gamle Oslo, og står på Høyres liste til bystyret før valget. Nå tar han et oppgjør med SVs kritikk av Høyre som «snorklippekåte» på Tøyen.

- Vi trenger noe nytt på Tøyen, noen nye bygg som vi kan være stolte av, sier Azadmehr.

Les også: Nå bygges 1.500 boliger her - midt i Oslo sentrum

Kritiserer sin egen avtale
Det var i påsken at SVs Kay Asbjørn Schjørlien gikk hardt ut mot byrådets satsing på praktbygg på Tøyen. Azadmehr mener SV kritiserer sin egen avtale, og avviser at Høyre ikke lytter til folket på Tøyen.

- Om det skal klippes snorer på Tøyen, så skal de i så fall klippes sammen med SV, for de har vært med på å lage denne avtalen selv, sier han.

Azadmehr understreker at selv med et eventuelt nytt badeland, vitensenter og friluftsscene, er Høyre opptatt av å ivareta Tøyens særegenhet.

- Det er viktig å bygge nytt, fordi det bidrar til stolthet og en god følelse for dem som bor her. Samtidig skal vi selvsagt også bevare, men det har vi allerede systemer for, sier han, og viser til Plan- og bygningsetaten og Byantikvaren.

Les også: Nå er alt klart for nye Tøyen

Utelivssuksess
De siste månedene har det skjedd mye på Tøyen. Blant annet har flere restauranter åpnet på Tøyen Torg, det er igangsatt oppussing av fasadene, og like før påske åpnet Tøyens første utested, Postkontoret.

Sistnevnte har så langt vært en ubetinget suksess, med fulle hus hver eneste kveld. Da dittOslo.no tok turen i påsken kunne daglig leder, Bente Fagereng, fortelle om flere stamgjester fra nabolaget, og mye hyggelige tilbakemeldinger.

- Folk kommer og takker meg for at vi gjør hjemveien deres tryggere, sa hun til dittOslo.no.

Les også: - Det er nesten så man får dårlig samvittighet for at man ikke bor på Tøyen

Trenger utelivet
Imidlertid har flere reagert på at restauranter og uteliv skal få styre utviklingen på Tøyen. Rødts Geir Hem skriver i et blogginnlegg at «fattigdom løses ikke av flere sushi-barer eller mer øl og pizza».

Han mener Tøyen trenger noe annet enn det han beskriver som tilbud for "relativt velstående vestkantboere".

For Azadmehr er det imidlertid viktig å understreke at for å få til en vellykket byutvikling, må man ha næringslivet med seg.

- Vi må være klare på at markedskreftene styrer. Man kan ikke bare få og få og få, sier han.

- Skal ikke bygge et eventyrland
SV skriver i sitt innlegg at de har en visjon for å utvikle de tre parkene på Tøyen til én park, med opplevelser og aktiviteter. I tillegg ønsker de ny flerbrukshall og kunstgressbane.

- Jeg skjønner ikke hvor de skal ta penger fra. Selv med eiendomsskatt vil det bare dekke en liten del av dette, sier Azadmehr, som mener man må fokusere på det som er mulig å få til på Tøyen.

- Vi skal bygge badeland og vitensenter, men vi skal ikke bygge noe eventyrland. Det kommer noen nye bygninger og vi skal pusse opp en del, men vi gjør dette for folket på Tøyen, sier han.

Les også: This is Tøyen

- Stolt av Tøyen
Selv bor Azadmehr et litt langt steinkast unna, på Grønland. For han er Tøyen et sted for familier, ro og hygge.

- Det er mange vrangforestillinger om Tøyen. Dette er en liten oase og det er et rolig område med mange barnefamilier. Mange som bor her trives veldig godt. Jeg må jo si at hver gang jeg snakker om Tøyen, Grønland og Gamlebyen så er jeg stolt, sier han.

Les også: Slik kan Tøyen bli