Gå til sidens hovedinnhold

B-gjengbevis funnet i søpla

Samtidig som avhopperen fra A-gjengen gikk i vitneboksen mandag, fant postansatte et direktiv om hvordan han skulle forklare seg.

Mandag i 12.30-tiden skulle avhopperen fra A-gjengen forklare seg i Oslo tingrett om skytedramaet på Aker Brygge i august 2006.

I sin forklaring støttet avhopperen den tiltaltes påstand om at han hadde skutt i nødverge. Han forklarte at rivalen i A-gjengen selv trakk våpen før han ble skutt i beina av tiltalte Mohammed Ibrar Aslam. Avhopperen har vært gjennom tre politiavhør uten å nevne dette, men det framkom ifølge Aftenposten i det skrevne notatet.

Aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen mener dokumentet kan tolkes som et direktiv eller en ordre fra noen i B-gjengen om hva avhopperen skal si i retten.

Notatet ble funnet av ansatte ved Etterstad postkontor. De ble oppmerksom på tre ungdommer med antatt pakistansk opprinnelse som kranglet høylytt og rev i stykker papirer som ble kastet i en boks for returpapir på rampen. De ansatte limte papirene sammen og forsto at det ville ha interesse for politiet.

- Dokumentet inngår i en plan der de har samkjørt en røverhistorie, sier bistandsadvokat Christine Hamborgstrøm.

Aslam mener ifølge sin forsvarer, Espen Wangberg, at dokumentet kan være plantet av A-gjengen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis