Gå til sidens hovedinnhold

Ba doktor motbevise råkjøring

Revisoren blånektet for å ha kjørt i 114 km/t på motorsykkel. I retten fikk han en dr. scient til å vitne om politiets lasermåling.

Uten at det hjalp nevneverdig, for retten valgte å tro politiet som målte 31-åringen i vill fart på motorsykkelen.

Fartsgrense 50
Revisoren, som bor i et av Bergens penere strøk og har en solid årsinntekt og formue, kom kjørende på Søndre Bellevue vei og ut på Årstadveien en sommerkveld i fjor.

Den rette strekningen mot Haukeland sykehus var lett å komme opp i fart på, og til tross for at skiltene i området viser en tillatt fartsgrense på 50 km/t, freste revisoren sine 126 hestekrefter raskt opp i 114 km/t.

Hørte motorbrølet først
Men et stykke nede på den rette veien, sto politiet klar med lasermåler. Politimannen, som holdt måleren, hørte motorbrølet fra motorsykkelen før han så den. Måleapparetet viste 114 km/t og politiet la på hjul etter 31-åringen. De fikk stoppet mannen i enden av Haukelandstunnelen, der de viste ham måleresultatet. Men det ville ikke revisoren godta, og dermed gikk saken til domstolen.

Doktor vitnet
I Bergen tingrett fortsatte revisoren å bestride måleresultatet. Han mente han kjørte i 80 km/t og at det måtte ha vært noe feil med måleapparatet. For å få støtte for sin teori, hadde han sendt bildemateriale av målingen til en dr. scient. Doktoren foretok beregninger av vinkelen mellom laserstrålen og motorsykkelens kjøreretning og konkluderte med at politimannen måtte ha flyttet på måleren mens revisoren kjørte forbi.

Politiet kjørte i 110
Men retten valgte å tro på politimannen, som forklarte i retten at han ikke hadde beveget på måleren. Han viste til at da politiet tok opp jakten på revisoren, viste speedometeret i politibilen en hastighet mellom 100 og 110 km/t.

Revisoren ble dømt til 21 dagers ubetinget fengsel og tap av førerkort i to år. Retten mente det var spesielt ille at råkjøringen skjedde på en vei der det både var fotgjengeroverganger og utkjørsler fra begge sider.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken