Gå til sidens hovedinnhold

Ba du stjernene jukse igjen, Mourinho?

- Nå er planen min ødelagt, kontrer Real Madrid-treneren.

HTML EMBED

REAL MADRID - GALATASARAY 3-0:

Under møtet mellom Real Madrid og Galatasaray onsdag fikk både Sergio Ramos og Xabi Alonso gule kort sent i kampen, på stillingen 3-0 til det spanske laget.

Ramos fikk sitt kort for å sparke bort ballen, mens Alonso pratet på seg sitt gule kort. Med andre kunne begge advarslene vært unngått, uten store problemer.

Det at duoen fikk gule kort torsdag, betyr også at begge må stå over returkampen mot Galatasaray i Tyrkia. Den gode nyheten, er at begge blir klare for semifinale.

Den engelske avisen The Guardian mener de to pådro seg kortene med vilje, slik at de kunne sone nettopp returkampen, i stedet for en eventuell semifinale.

Ligner på 2010
Om flytter tiden tilbake noen år, skjedde det noe lignende i møtet mellom Ajax og Real Madrid i 2010. Den gang pådro Ramos og Alonso seg røde kort med vilje.

Da måtte de to stå over den siste ubetydelige gruppekampen, i stedet for å stå i fare for å måtte sone utestengelse i utslagsrunden.

Under møtet i Amsterdam var det også tydelig at keeperne Iker Casillas og Jerzy Dudek hadde fått beskjed om å videreformidle ordre fra Mourinho til spillerne.

Episoden i 2010 ble etterforsket av UEFA og det endte med at Real Madrid-trener José Mourinho ble utestengt. Portugiseren fikk to kampers suspensjon i straff.

Real Madrid ble også bøtelagt med rundt én millioner kroner for oppførselen, mens Alonso og Ramos fikk mindre bøter for sin deltagelse i det hele. Også Casillas og Dudek ble bøtelagt.

Nå spekulerer altså The Guardian at noe lignende kan ha skjedd på Santiago Bernabeu onsdag, og at Real Madrid igjen risikerer straff for slik oppførsel.

Reglene til UEFA på dette området er klare. En spiller som pådrar seg gult kort med vilje kan bli straffet med to kampers karantene. Skulle det bli opprettet sak i dette tilfellet, kan Ramos og Alonso ligge dårlig an.

- Vil savne dem
Real Madrid-trener José Mourinho sa følgende til pressen da han ble konfrontert med de gule kortene til stjerneduoen.

- De er viktige spillere og vi vil savne dem. Men Ramos og Alonso kan nå spille ligakamp i helgen, det var egentlig planlagt at de skulle stå over den, sier Mourinho.

- Dette gjør likevel planleggingen av returkampen mot Galatasaray mer vanskelig. Da de fikk kort, ble den planen jeg hadde lagt for returkampen ødelagt, sier treneren.

På direkte spørsmål sier Mourinho at han ikke ga noen spillere ordre om å få gult kort med vilje.

- Da jeg mistet Xabi Alonso tenkte jeg at jeg kanskje kunne bruke Pepe på midtbane i returkampen. Jeg har fått et stort problem, som jeg nå må løse, sier treneren.

Stjernespiss Karim Benzema ble også spurt om de gule kortene av journalister, men franskmannen svarte kun at alt gikk etter planen i oppgjøret.

Returkampen spilles i Istanbul den 9. april. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gonzalo Higuain scoret målene som sikret Madrid-laget et strålende utgangspunkt før returkampen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken