Gå til sidens hovedinnhold

Ba om hjelp – funnet død

Holger Gustavsen sier han ble ignorert da han ba politiet om hjelp til å finne sin forfrosne venninne. Timer senere ble hun funnet død.

Ved 13-tida første nyttårsdag ble en 34 år gammel kvinne fra Nord Odal funnet død ved Sagtunet på Årnes. Politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig, men tror ikke det ligger noe kriminelt bak, melder Romerikes Blad.

Ellers har politiet vært sparsomme med opplysninger i saken. Både lensmannskontoret i Nes og operasjonssentralen i Romerike politidistrikt opplyser at de ikke vet noe om dødsårsaken.

– Kvinnen er sendt til obduksjon. Vi håper den foreløpige rapporten er klar mandag. Da får vi forhåpentligvis et svar på hva som har skjedd, sier lensmann Bernt Ingar Jahren.

– Frosset i hjel
En av kvinnens venner, Holger Gustavsen, tror 34-åringen har frosset i hjel.

Han sier han ble oppringt av 34-åringen natt til første nyttårsdag.

Av en eller annen grunn hadde han ikke dekning på mobilen, men han fikk en beskjed på telefonsvareren. Det var venninnen som fortalte at hun befant seg ute på et jorde i Nes, at hun ikke visste hvor hun var, og at hun holdt på å fryse i hjel.

– Først trodde jeg det var en spøk, men etter en stund fikk jeg en ny og lignende beskjed. Da skjønte jeg at noe var galt, forteller Gustavsen.

Skjult nummer
Kvinnen ringte med skjult nummer. Derfor fikk han ikke ringt henne opp igjen. Han satte seg derfor i en bil for å lete etter henne.

– Jeg kjørte mange steder, til Årnes sentrum, Skogbygda, Vormsund og Skarnes. Jeg lette på flere jorder, forteller han.

Da han hadde lett en stund uten resultat, ringte han politiet for å be om hjelp.

– Jeg forklarte at det var en jente som hadde sendt meg en nødmelding om at hun holdt på å fryse i hjel. Jeg ba om hjelp til å lete, men politiet sa de hadde andre ting å gjøre, forteller Gustavsen.

Han fant aldri venninnen. og dagen etter fikk han beskjed om at hun var funnet død ved Sagtunet.

– Jeg synes det er rystende at politiet ikke bryr seg i en slik situasjon, sier en tydelig nedbrutt venn.

Kommenterer ikke
Operasjonsleder Terje Vamsæter i Romerike politidistrikt vil ikke kommentere kritikken fra Gustavsen. Han henviser til lensmannen.

Lensmann Jahren henviser på sin side tilbake til operasjonssentralen.

– Jeg kjenner ikke til det denne vennen forteller. Det er operasjonssentralen som gjør prioriteringene om natta. Jeg kan ikke spekulere i hva som har skjedd før jeg har satt meg inn i saken, sier Jahren.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær

Kommentarer til denne saken