(iOslo.no) Søndag kunne sjokkerte gudstjenestedeltakere på Normisjon konstatere at den normalt homovennlige menigheten Storsalen, der tidligere statsråd Knut Arild Hareide hører hjemme, tilsynelatende har tatt standpunkt mot en felles ekteskapslov.

«Å kjære Far, vi ber Deg om å verne om og beskytte ekteskapet mellom mann og kvinne. Vi ber om at Du ikke må la kjønnsnøytral ekteskapslov bli vedtatt» sa forbederen under gudstjenesten.

Det fikk minst én av deltakerne til å se rødt. Geir Wiknes gikk i sinne.

- Tok jakka og stakk
- Det kom som lyn fra klar himmel. Det var fullstendig uventet og veldig frustrerende. Dette er en gudstjeneste for 400 ungdommer, og mange av dem er homofile. Vanligvis oppfattes denne menigheten som veldig homovennlig, åpen og inkluderende, men søndag tok jeg jakka og stakk, sier Wiknes til iOslo.no.

Johne Stødle i ledergruppa for menigheten Storsalen reagerte også på forbønnen.

- Hadde vi visst hva denne personen skulle si på forhånd hadde vi ikke latt henne be forbønnen. Hun er frivillig ansatt og ba ikke på vegne av ledelsen, sier Stødle til iOslo.no.

- Lov å gjøre feil
- Bestemmer dere hva de frivillig ansatte sier?

- Vi planlegger gudstjenesten veldig godt. I en bønn uttrykker vi hva vi ønsker som menighet, og disse formuleringene i menighetens forbønn var ikke planlagt av ledergruppen for gudstjenesten. Det var personen som ba bønnene som selv hadde formulert dette. Selv om det ikke var avklart på forhånd er det viktig for oss å si at hos oss er det lov å gjøre feil. Det er ulikt syn på dette i menigheten, så dette vil vil vi ta opp med personen, sier han.

- Hva mener menigheten om en felles ekteskapslov?

- Menigheten har et klart standpunkt i forhold til å holde frem ekteskapet mellom mann og kvinne. Samtidig som vi er klare i dette spørsmål er vår drøm at Storsalen menighet også skal ta imot og bestå av mennesker som er uenige i dette, og at disse kan føle seg hjemme i vårt fellesskap, sier han.

- Om denne vanskelige saken skal taes opp fra scenen i en gudstjenestesammenheng, mener vi det finnes bedre fora for dette enn under en kollektiv bønn. Saken er så vanskelig og sårbar at vi tror den vel så gjerne bør bli behandlet i samtaler og sjelesorg som på scenen, sier Stødle.

Les flere nyheter på iOslo.no